Infanteriştii marini, la exerciţiul multinaţional Platinum Lion 19, din Bulgaria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un pluton al Regimentului 307 Infanterie Marină, din Babadag, va participa, în perioada 8-19 iulie, la exerciţiul multinaţional Platinum Lion 19 în regiunea Novo Selo (Bulgaria) sub coordonarea Comandamentului US MARFOREUR (Marine Forces Europe & Africa), informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit sursei citate, "Platinum Lion 19" este un exerciţiu multinaţional condus de Comandamentului Infanteriei Marinei SUA pentru Europa şi Africa (MARFOREUR) care face parte din iniţiativa "Black Sea Rotational Force 19".

"Exerciţiul se bazează pe un scenariu complex de antrenamente în teren, pentru segmentul de Infanterie Marină, cuprinzând secvenţe de executare a apărării specifice operaţiilor de luptă urbane, iar cei 30 de infanterişti români vor executa activităţi de instruire specifice, precum şi trageri cu armamentul din dotare împreună cu infanterişti marini din Albania, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Serbia şi SUA" - se arată în comunicatul de presă al SMFN.

Potrivit Forţelor Navale Române, integrarea plutonului de infanterişti marini într-o forţă multinaţională terestră urmăreşte consolidarea interoperabilităţii forţelor partenere din regiunea Mării Negre, menţinerea capabilităţii Flotilei Fluviale a României de dislocare şi de instruire în comun cu partenerii străini, precum şi dezvoltarea cooperării militare multinaţionale în plan regional.

Vezi și: Exercițiul Saber 19 a întărit colabrarea în cadrul Brigăzii Multinaționale Devil

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel