Infanterişti marini, infectaţi cu noul coronavirus în timpul misiunilor de la Babadag

Eduard Pascu |
Data publicării:
Armata română, împreună cu Poliția pe străzile țării în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, sursă foto: Facebook MApN
Armata română, împreună cu Poliția pe străzile țării în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, sursă foto: Facebook MApN

Trei infanterişti marini s-au infectat cu noul coronavirus în timpul misiunilor de sprijinire a structurilor Ministerului Afacerilor Interne desfăşurate în oraşul tulcean Babadag pentru asigurarea respectării măsurii de carantină instituite de autorităţi pe data de 18 aprilie.

Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forţelor Navale, Corneliu Pavel, a declarat, sâmbătă, că cei trei infanterişti au fost testaţi săptămâna aceasta, iar doi dintre ei sunt internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, în timp ce al treilea este internat în Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, transmite Agerpres.

"Toţi militarii detaşamentului din care au făcut parte cei trei militari infectaţi cu noul coronavirus şi au executat misiuni în sprijinul structurilor MAI sunt plasaţi în izolare la domiciliu, conform procedurilor standard în vigoare, starea lor de sănătate fiind bună", a precizat Pavel.

Potrivit sursei citate, la nivelul Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag au fost luate măsurile prevăzute pentru aceste situaţii, iar printre acestea se află inclusiv dezinfectarea tehnicii şi spaţiilor de lucru.

Aproximativ 2.500 de persoane care locuiesc în cartierul Bendea din oraşul Babadag au intrat, pe 18 aprilie, în carantină, după ce un sfert din testele făcute în această zonă au fost pozitive la noul coronavirus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel