Industria rusă vrea să arate că nu e afectată de sancțiuni și promite în 2023 cinci submarine noi pentru armată: Două nucleare și trei diesel electrice

Ionel Copcea |
Data publicării:
Submarinul rusesc Knyaz Vladimir, din clasa Borey. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Submarinul rusesc Knyaz Vladimir, din clasa Borey. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Interfax, președintele Corporației întrunite constructoare de nave (OSK) din Rusia, Alexei Rakhmanov, a declarat, pe 14.06.2023, că, în acest an, vor fi transferate către Forțele Navale ruse cinci submarine noi.

“Șantierul naval al Amiralității și Sevmash vor preda flotei două submarine nucleare și trei diesel-electrice”, a precizat Rakhmanov. 

În decembrie anul trecut, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Şoigu, a anunţat că, în anul 2023, este planificată punerea în funcţiune a submarinului nuclear strategic Împăratul Alexandru al III-lea din clasa Borey-A. De asemenea, anterior, reprezentanții ruși au informat despre planurile de a transfera către armată în acest an submarinul nuclear multirol Krasnoyarsk din clasa Yasen-M. Submarinele din cele două clase sunt construite la Șantierul naval Sevmash din Severodvinsk.

Șantierul naval al Amiralității din Sankt Petersburg construiește, în paralel, o serie de șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3 destinate Flotei din Oceanul Pacific.

“Până în anul 2024, în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse vor fi introduse toate cele șase submarine din cadrul Proiectului 636.3, construite la Șantierul naval al Amiralității”, a declarat comandantul-șef al Marinei ruse, amiral Nikolai Evmenov.

După cum a mai precizat Rakhmanov în cadrul interviului pentru Interfax, anul acesta OSK a mai predat Forțelor Navale ale Federației Ruse alte două nave de luptă de suprafață. Este vorba despre nava de patrulare Neustrashimy a Flotei din Marea Baltică, reparată la Șantierul naval Yantar, și noua corvetă Mercury, construită la Șantierul naval nordic pentru Flota din Marea Neagră.

“În curând, intenționăm să predăm Forțelor Navale și fregata Amiral Golovko, construită la Șantierul naval nordic, și corveta Rezky, produsă la Șantierul naval Amur”, a spus șeful OSK.

Potrivit precizărilor acestuia, în același timp, Șantierul naval din Kronstadt va preda Marinei ruse nava mare de desant Alexander Shabalin, care a fost supusă unui proces de reparații.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel