Indonezia ar fi renunțat la Su-35. Rușii spun că SUA au forțat Jakarta să ia această decizie

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Avioane Su-35 rusești
Avioane Su-35 rusești

Rușii precizează că Indonezia a renunțat la decizia sa de a achiziționa avioane Su-35 și acuză Statele Unite că s-ar afla în spatele acestei decizii.

Indonezia intenționa să achiziționeze un număr de 11 avioane Su-35. Fără să existe o informare oficială, o parte din media a transmis, citând surse de la Jakarta, că țara din sud-estul Asiei ar fi renunțat la această decizie.

Media rusă s-a grăbit să acuze că Statele Unite s-ar afla în spatele acestei decizii luate de Indonezia. Publicația rusă Vzgliad precizează că Washingtonul a pus presiune pentru ca Indonezia să renunțe la Su-35, prin amenințări cu impunerea unor sancțiuni economice. Astfel, Jakarta ar fi fost forțată să se retragă din contract.

 

Rusia acuză SUA că au pus presiune pe Indonezia pentru a renunța la Su-35

 

Rușii acuză Administrația Trump, precizând că nu e prima dată când aceasta exercită presiuni asupra diferitelor țări prin amenințări cu sancțiuni economice pentru a le determina să renunțe la achiziții militare rusești sau chineze.

Sursa citată precizează că cele 11 Su-35 pentru Indonezia ar fi fost livrate în baza unui contract de 1,14 miliarde de dolari. Rușii acuză că Indonezia va achiziționa avioane militare americane, dar la un preț mai mare. Subliniem că nu există nicio informație oficială în acest sens, ci doar acuzele propagandei ruse.

Totodată, sursa citată a lăudat poziția Turciei și Indiei pe care le-a dat exemplu, state care au rezistat în fața presiunilor SUA în procesul de achiziționare a sistemelor rusești S-400.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel