Indonezia alege să nu mai cumpere avioane militare rusești Su-35

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion de tip Su-35. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Avion de tip Su-35. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Indonezia suspendă achiziționarea de avioane de luptă rusești Su-35 din cauză sancțiunilor care ar putea fi impuse țării pentru cooperarea cu compania de stat din Rusia – Rosoboronexport.

 

Măsurile restrictive pe care Statele Unite sunt gata să le introducă în temeiul Legii privind combaterea prin sancțiuni a adversarilor Statele Unite (CAATSA) au afectat deja termenul de livrare în Indonezia a avioanelor de luptă Su-35, scrie susţine cotidianul rus Kommersant, citat de pagia de rusia.

Publicația precizează că primele 11 apărate de zbor urmau să ajungă la Jakarta în octombrie, dar livrările au fost oprite deoarece Statele Unite nu au garantat încă Indoneziei că nu vor aplică măsuri restrictive.

Doi manageri de top ai întreprinderilor din industria rusă de apărare au declarat pentru Kommersant că acordul de furnizare a primelor 11 avioane de luptă Su-35 și-a păstrat forța juridică, dar că execuţia lui va fi amânată din cauza sancțiunilor CAATSA, care pot fi impuse pentru cooperarea cu Rosoboronexport.

„Situația este neplăcută, dar nu critică. Suntem în contact constant cu partenerii noștri indonezieni, căutând modalități de ieșire din situație”, a spus unul dintre interlocutorii publicației.

Indonezia a semnat contractul pentru cumpărarea de aparate Su-35 în luna februarie, devenind al doilea client străin pentru acest tip de avion de luptă rusesc, după China. În noiembrie 2015, Beijingul a semnat primul astfel de acord pentru achiziţia a 24 de aparate în valoare de peste 2 miliarde de dolari.

Din aceasta cauză, în septembrie, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva Chinei pentru achiziționarea din Federația Rusă a 10 avioane de luptă SU-35 și a sistemului de apărare aeriană S-400.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel