India vrea să comande avioane MiG-29 din Rusia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele aeriene din India intenționează să comande 21 de avioane de luptă Mig-29 din Rusia, a informat ziarul Economic Times, care citează surse militare.

"IAF încearcă să cumpere urgent 21 de avioane de vânătoare MiG-29 din Rusia care se vor adăuga celor trei escadrile de acest tip aflate deja în serviciu. Pentru aceste avioane, printre care se află și două pentru antrenament, ne așteptăm la un preț rezonabil", a mai spus sursa, citată de TASS. Aceste avioane vor înlocui escadrilele MiG-21 care sunt programate pentru a fi retrase în următorii cinci ani.

Achizițiile pot începe la doi ani după semnarea acordului cu Rusia, au mai precizat sursele.

De asemnea, mai scriu rușii, Forțele Aeriene Indiene intenționează să plaseze o nouă comandă pentru fabricarea avioanelor multirol Su-30MKI la Hindustan Aeronautics Ltd. Aceasta va permite companiei să continue producția de avioane Su-30MKI. În prezent Hindustan Aeronautics Ltd are o comandă de 272 de avioane Su-30MKI care se va încheia în 2021.

Citește și: Un MiG-29 s-a prăbușit în India - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel