India va achiziționa aproximativ 100 de avioane MiG-35 din Rusia. New Delhi și Moscova au bătut palma

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit publicației americane, Military Watch, care citează presa indiană, India analizează în mod serios încheierea unui contract, cu o valoare de aproximativ cinci miliarde de dolari, privind achiziționarea a peste 100 de avioane de vânătoare rusești de tip MiG-35, de generație 4++.

După cum au informat reprezentanții indieni, armata indiană și societatea rusească Rosoboronekspot au ajuns la un acord preliminar în acest sens, în timpul expoziției recente Aero India 2021.

Autoritățile de la New Delhi intenționează să-și extindă parcul avioanelor de vânătoare moderne și să crească numărul de escadrile dotate cu astfel de aeronave la 42, până în anul 2035. India și-a propus să scoată din serviciul de luptă vechile avioane sovietice de tip MiG-21 (aproximativ 150 de unități) și aeronavele franțuzești de tip Mirage (aproximativ 50 de unități).

Acest lucru înseamnă că Inida va trebui să achiziționeze cel puțin 15 escadrile noi, în următoarii 14 ani. În același timp, trebuie precizat faptul că, în luna decembrie 2019, India a acos din serviciu, înainte de termen, aproximativ 60 de avioane de tip MiG-27, ceea ce a complicat și mai mult îndeplinirea unei misiuni deja foarte ambițioase.

Experții indieni apreciază că avionul MiG-35 va deveni baza Aviației de Vânătoare a Forțelor Aeriene ale Indiei, alături de avionul ușor Tejas, de producție autohtonă.

Avionul MiG-35 este o aeronavă modernă, de perspectivă, cu costuri de operare și cerințe de întreținere relativ reduse, care poate utiliza infrastructura avioanelor de vânătoare de tip MiG-29 aflate deja în serviciul de luptă al Forțelor Aeriene indiene (peste 60 de unități). Prin urmare, MiG-35 se va afla, cu un grad mare de probabilitate, în funcțiune în armata indiană, pentru a contracara posibilitățile aviațiilor din China și Pakistan.

MiG-35 depășește în mod necondiționat tot ceea ce pot să opună Forțele Aeriene ale Pakistanului și se află la un nivel comparabil cu evoluțiile avansate ale Chinei. În plus, intenția Federației Ruse de a lăsa India să producă sub licență avioane de vânătoare de acest tip garantează practic succesul afacerii.

După cum a concluzionat publicația americană, India se uită la noile avioane rusești de generația a cincea de tip Su-57, dar acestea sunt avute în vedere pentru o perspectivă mai îndepăratată. În viitorul apropiat, sub lupă se află avioanele de vânătoare rusești de tip MiG-35.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel