India schimbă elicopterele Mi-25/35 cu Apache AH-64E(I)

DefenseRomania Team / 03 sep 2019 / 18:29

Forțele Aeriene Indiene au recepționat un prim lot de opt de elicoptere Apache AH-64E (I), personalizat, dintr-o comandă totală de 22 de aparate în valoare de 2,02 miliarde de dolari, transmite Jane

Azi, la baza Forțelor Aeriene Indiene (IAF) Pathankot, situată în nord-vestul Indiei, la granița cu Pakistanul, a avut loc ceremonia de intrare în folosință a primului lot format din opt elicoptere Apache Guardian Boeing "AH-64E (I)".

"Apache va actualiza inventarul IAF pentru a include cele mai recente elicoptere de atac din lume", a declarat B.S. Dhanoa șeful escadrilei de elicoptere "125 Gladiators".

Modificat pentru a se potrivi cu „standardele exacte” cerute de IAF, Apache(I) va fi implementat în mai multe misiuni, inclusiv de atac împotriva apărărilor inamice, precum și într-un rol de sprijin în aer, a adăugat el.

Cele opt elicoptere de atac au fost livrate la New Delhi către Hindon AFS înainte de scadență la bordul unui avion Antonov An-124 „Condor”. Platformele au fost apoi asamblate, testate și au decolat spre Pathankot.

Elicopterele Apache, aduse recent, fac parte dintr-o comandă în valoare de 2,02 miliarde dolari lansată de IAF în 2015 pentru 22 de bucăți. Livrarea celorlalte 14 elicoptere rămase este programată să fie finalizată până în 2020, potrivit oficialilor Boeing.

Dintre cele 22 elicoptere Apache, care au fost special personalizate pentru a opera în zone montane, 10 vor avea sediul la Pathankot, în timp ce o a doua escadrilă tot de 10 va fi staționată în nord-estul Indiei, în apropierea graniței cu China.

Cele două Apache rămase vor fi păstrate ca rezerve în caz de accidente sau pierderi de luptă.

Oficialii IAF au declarat că Apache va suplimenta inițial iar mai târziu va înlocui flota îmbătrânită de 20 de elicoptere de luptă Mi-25/35 modernizate, dintre care primul lot a fost introdus în serviciu în urmă cu trei decenii.

Vezi și: Elicopterele Apache AH-64 și-au dovedit forța distructivă

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy