India renunță la schimbarea motoarelor pentru avioanele Jaguar

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene Indiene (IAF) au renunțat la planul de modernizare cu motoare noi a 80 de avioane de luptă Jaguar din cauza costurilor prea mari, transmite defencenews.

IAF plănuise să-și echipeze avioanele Jaguar cu 280 de motoare noi, F125IN turbo, construite de Honeywell, însă costul de aproximativ 2,4 miliarde de dolari a fost considerat prea mare, a spus un oficial al Forțelor Aeriene. Noile motoare urmau să fie integrate la început pe 80 de avioane Jaguar de către compania indiană de stat Hindustan Aeronautics Limited, care solicita 3,12 milioane de dolari pentru acest proces.

IAF a selectat, în 2016, motorul F125IN, dar au existat discuții pentru a achiziționa în total 280 de motoare (inclusiv 40 de rezervă).

Serviciul dorește să înlocuiască actualul motor Adour, care este montat în prezent pe aeronava Jaguar, cu un motor cu tracțiune superioară pentru a îmbunătăți performanțele aeronavei în special în forțaj de nivel mediu și înalt, potrivit unui alt oficial al Forțelor Aeriene.

Pentru a menține funcțională flota de avioane Jaguar existentă, Forța Aeriană a solicitat companiei Hindustan Aeronautics să procure piese de rezervă din alte țări.

În prezent IAF nu are piese de schimb pentru avioanele Jaguar după ce Hindustan Aeronautics și producătorul original de echipamente BAE Systems au oprit producția pentru acest tip de aparat, a declarat un oficial al Ministerului Apărării din India.

IAF deține 116 avioane de vânătoare Jaguar, dintre care 40 au fost cumpărate de la BAE Systems, iar celelalte au fost produse sub licență de către Hindustan Aeronautics. Flota Jaguar va fi retrasă treptat din 2023.

Vezi și: IAF au lansat o rachetă supersonică BrahMos de pe un Su-30MKI

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel