India: Paradă militară la New Delhi pentru a marca Ziua Republicii (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Mii de persoane au asistat sâmbătă la New Delhi la o paradă militară pentru a marca Ziua Republicii, manifestare anuală destinată celebrării culturii şi puterii militare a Indiei, relatează AFP şi DPA.

Ziua Republicii marchează ziua în care noua Constituţie a Indiei a intrat în vigoare pe 26 ianuarie 1950. India şi-a obţinut independenţa faţă de Marea Britanie în 1947, dar a existat o perioadă de tranziţie în cursul căreia ea era considerată încă dominion.

Măsurile de securitate au fost întărite cu această ocazie, îndeosebi în capitală, unde marile axe rutiere au fost blocate pentru a permite desfăşurarea evenimentului, în prezenţa unor demnitari străini, inclusiv preşedintele sud-african Cyryl Ramaphosa, care a fost invitat de onoare.

India celebrează în acest an 150 de ani de la naşterea lui Mahatma Gandhi, eroul independenţei ţării şi apostol al păcii, care a avut o legătură specială cu Africa de Sud. Gandhi a trăit 21 de ani în Africa de Sud, unde a dezvoltat ideea de rezistenţă politică nonviolentă.

Aproximativ 25.000 de poliţişti şi membri ai forţelor paramilitare au fost desfăşuraţi în oraş pentru acest eveniment.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel