India consideră că Forța Quds din Iran a organizat atacul de la Ambasada Israelului din New Delhi

Eduard Pascu |
Data publicării:

Conform presei din India care citează surse din anchetă, Forța Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei este responsabilă de atacul terorist comis asupra Ambasadei Israelului de la New Delhi.

Autorităţile din India suspectează că Iranul a organizat atacul care a vizat Ambasada Israelului din oraşul New Delhi, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă, transmite Ynet.

Pe 29 ianuarie, o bombă a explodat în faţa Ambasadei Israelului. Conform primelor informații, mai multe vehicule și două persoane au fost rănite printre care și un cetățean israelian. Explozia a avut loc la împlinirea a 29 de ani de relaţii diplomatice între Israel şi India.

Conform serviciilor antiteroriste din India, atacul a fost comandat de Forţa Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran şi a fost comis de o celulă teroristă şiită indiană. Bomba a fost detonată de la distanță prin telecomandă.

Autorităţile indiene au fost ajutate în investigaţie de specialişti ai Serviciului israelian de informaţii Mossad.

Potrivit oficialilor de securitate indieni, explozia a fost efectuată ca răzbunare pentru moartea mai multor oficiali iranieni în presupuse operațiuni israeliene și americane în ultimul an.
Anchetatorii indieni au găsit o scrisoare adresată ambasadorului Israelului în India, Ron Malka, în care acesta era numit ”terorist al unei națiuni teroriste” și amenința cu răzbunarea pentru uciderea de către SUA a comandantului iranian Qassem Soleimani și pentru asasinarea savantului nuclear iranian Mohsen Fakhrizadeh.

"Faptul că bomba nu a fost de mare putere se datorează relaţiilor amicale pe care Iranul le are cu India. Dar mesajul este clar şi ameninţarea este reală", afirmă un expert indian.

La începutul acestui an, Ambasada Israelului din Georgia și din India au fost vizate de două atacuri teroriste. La scurt timp după cele două atentate premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul pentru acesta. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel