India a dislocat la granița cu China sisteme antirachetă Akash

Eduard Pascu |
Data publicării:

India a desfășurat sisteme de apărare anti-rachetă Akash, la granița cu China, în regiunea Ladakh.

Desfășurarea are loc după ce partea chineză a intensificat zborurile avioanelor de vânătoare și a elicopterelor de-a lungul liniei de control actual (LAC), granița de facto dintre India și China, în regiunea disputată Jammu și Kașmir.

„Ca parte a creșterii tensiunilor în acest sector, sistemele de apărare aeriană atât ale Armatei Indiene, cât și ale Forțelor Aeriene Indiene au fost desfășurate în acest sector pentru a preveni orice atac din partea avioanelor de vânătoare ale Forțelor Aeriene Chineze”, au confirmat unei agenții de știri locale surse guvernamentale.

Akash este un sistem de apărare antirachetă mobil, de gamă medie, dezvoltat indigen de Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din India, transmite Anadolu.

Dislocarea sistemelor antirachetă are loc chiar în condițiile în care între India și China au loc discuții pentru detensionarea situației în LAC. Luni, armata indiană a permis militarilor să folosească armamentul în zona Liniei de Control Actual, în „circumstanțe extraordinare”.

„Nu există nicio schimbare a regulilor ca atare. Partea noastră va reacționa doar la provocări și în caz de circumstanțe extraordinare”, a declarat generalul locotenent Vinod Bhatia, fost comandant al operațiunilor militare în zona LAC.

Citește și: Pakistanul a dislocat 20.000 de soldați la granița cu India în timp ce China și-a consolidat prezența în Est

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel