India a arestat un important lider pro-Pakistan din Kașmir

Eduard Pascu |
Data publicării:

Poliția din Jammu și Kașmir, zonă administrată de India, a reținut duminică un important lider al opoziției și alte 20 de persoane, a informat presa locală.

Forțele de securitate regionale l-au plasat pe Mohammad Ashraf Sehrai în arest preventiv, precum și pe mai mulți membri ai grupului Jamaat-e-Islami, declarat în afara legii în conformitate cu Legea privind siguranța publică a țării, a declarat șeful poliției, Dilbagh Singh, citat de agenția de presă India Trust.

Evenimentul are loc înainte de sărbătoarea anuală Ziua Martirilor din Kașmir, care onorează memoria a 22 de musulmani din Kașmir, uciși de un conducător hindus pe 13 iulie 1931.

În acest an, ziua a fost scoasă de pe lista sărbătorilor oficiale de către administrația regională, după ce anul trecut a intrat sub legea impusă de guvernul indian și a fost abrogat statutul autonom al regiunii, transmite Anadolu.

Singh a declarat că Sehrai și aproximativ 20 de membri ai Jamaat-e-Islami au fost reținuți în temeiul Legii privind siguranța publică. Această lege permite autorităților reținerea persoanelor timp de până la doi ani fără a fi judecate.

Sehrai, în vârstă de 76 de ani, este actualul președinte al partidului pro-pakistanez Tehreek-Hurriyat din Kașmir și a fost propus noul lider al Conferinței de la Hurriyat, un conglomerat format din 26 de partide pro-libertate din Kașmir, după ce președintele Syed Ali Shah Geelani și-a dat demisia luna trecută.

Pe 19 mai, fiul lui Sehrai, Junaid Sehrai - un comandant al grupului rebel Hizbul Mujahideen - a fost ucis într-o confruntare cu forțele de securitate din Srinagar împreună cu un alt membru al grupului.

Citește și: Peste 200 de morți în Kașmirul indian în primele șase luni ale acestui an

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel