India a arestat un important lider pro-Pakistan din Kașmir

Eduard Pascu / 13 iul 2020 / 12:49

Poliția din Jammu și Kașmir, zonă administrată de India, a reținut duminică un important lider al opoziției și alte 20 de persoane, a informat presa locală.

Forțele de securitate regionale l-au plasat pe Mohammad Ashraf Sehrai în arest preventiv, precum și pe mai mulți membri ai grupului Jamaat-e-Islami, declarat în afara legii în conformitate cu Legea privind siguranța publică a țării, a declarat șeful poliției, Dilbagh Singh, citat de agenția de presă India Trust.

Evenimentul are loc înainte de sărbătoarea anuală Ziua Martirilor din Kașmir, care onorează memoria a 22 de musulmani din Kașmir, uciși de un conducător hindus pe 13 iulie 1931.

În acest an, ziua a fost scoasă de pe lista sărbătorilor oficiale de către administrația regională, după ce anul trecut a intrat sub legea impusă de guvernul indian și a fost abrogat statutul autonom al regiunii, transmite Anadolu.

Singh a declarat că Sehrai și aproximativ 20 de membri ai Jamaat-e-Islami au fost reținuți în temeiul Legii privind siguranța publică. Această lege permite autorităților reținerea persoanelor timp de până la doi ani fără a fi judecate.

Sehrai, în vârstă de 76 de ani, este actualul președinte al partidului pro-pakistanez Tehreek-Hurriyat din Kașmir și a fost propus noul lider al Conferinței de la Hurriyat, un conglomerat format din 26 de partide pro-libertate din Kașmir, după ce președintele Syed Ali Shah Geelani și-a dat demisia luna trecută.

Pe 19 mai, fiul lui Sehrai, Junaid Sehrai - un comandant al grupului rebel Hizbul Mujahideen - a fost ucis într-o confruntare cu forțele de securitate din Srinagar împreună cu un alt membru al grupului.

Citește și: Peste 200 de morți în Kașmirul indian în primele șase luni ale acestui an

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy