Peste 200 de morți în Kașmirul indian în primele șase luni ale acestui an

Eduard Pascu |
Data publicării:

În Kașmirul indian, din ianuarie și până în prezent, s-au înregistrat cel puțin 229 de omoruri în mai mult de 100 de operațiuni militare, a declarat miercuri un ONG care luptă pentru drepturile omului.

Coaliția Jammu din Kașmir a Societății Civile (JKCCS), un ONG care își desfășoară activitatea în regiune, a transmis în raportul său anual, că de la 1 ianuarie și până la 30 iunie, în regiune cel puțin 32 de civili și 54 de militari și-au pierdut viața. În document se precizează că trei copii și două femei au fost uciși. De asemenea în urma acțiunilor de scotocire demarate de autorități și-au pierdut viața 107 militari și 143 de militanți, transmite Anadolu.

De la începutul anului și până la sfârșitul lunii iunie s-au înregistrat "57 de schimburi de focuri între forțele guvernamentale și militanți", se mai arată în raport. În plus, în timpul operațiunilor de căutare s-au înregistrat "acte de vandalism și de distrugere a proprietăților civile”, mai precizează sursa citată.

Citește și: Pakistanul a doborât o dronă spion indiană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel