Incursiuni în Belgorod: Rusia evacuează civili dintr-o zonă de la granița cu Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: BBC
Sursă foto: BBC

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, scena unei incursiuni armate în curs de desfăşurare a unui grup venit din Ucraina, a declarat luni că civilii părăsesc zona afectată şi speră într-o victorie rapidă a forţelor ruse, transmite AFP.

"Am mers din uşă în uşă (...). O mare parte a populaţiei a părăsit teritoriul afectat, îi ajutăm cu mijloacele noastre de transport pe cei care nu au unul", a precizat guvernatorul Viaceslav Gladkov, pe Telegram, înainte de a adăuga că speră că "militarii noştri îşi vor finaliza misiunea în curând şi vor elimina inamicul".

Rusia a plasat luni regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina şi este scena unei incursiuni armate a unor "sabotori", sub "regimul legal al unei zone de operaţiuni antiteroriste", anunţase mai devreme Gladkov.

Acest regim, decis de serviciile de securitate (FSB), acordă puteri speciale forţelor de ordine şi forţelor armate, potrivit unui comunicat emis de guvernator.

CITEȘTE ȘI: Explozii în regiunea rusă Belgorod (Foto/Video): ''Corpul de Voluntari Ruși'' și Legiunea "Libertate pentru Rusia" cer ca nimeni să nu opună rezistenţă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel