Explozii în regiunea rusă Belgorod (Foto/Video): ''Corpul de Voluntari Ruși'' și Legiunea "Libertate pentru Rusia" cer ca nimeni să nu opună rezistenţă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Legiunea "Libertate pentru Rusia", care luptă de partea Ucrainei, a înregistrat un mesaj video în care îi îndeamnă pe ruși să lupte pentru o Rusie liberă, fără regimul Putin la conducerea ţării.
Legiunea "Libertate pentru Rusia", care luptă de partea Ucrainei, a înregistrat un mesaj video în care îi îndeamnă pe ruși să lupte pentru o Rusie liberă, fără regimul Putin la conducerea ţării.

Partizanii care fac parte din ''Corpul de Voluntari Ruși'' (RDK), care luptă de partea Ucrainei, au declarat că desfășoară în acest moment misiuni de luptă pe teritoriul Federaţiei Ruse, în timp ce Legiunea "Libertate pentru Rusia" a cerut locuitorilor din regiunile de frontieră rusești să rămână în case și să "nu opună rezistență".

În dimineața zilei de 22 mai, postul de frontieră rusesc de la Kozinka, în regiunea Belgorod, a fost atacat. Potrivit unor informații neconfirmate, responsabili ar fi un grup de rebelii ruși care se opun regimului Putin. Partizanii din cadrul ''Corpului de Voluntari Ruși'' (RDK) au desfășurat din nou atacuri pe teritoriul Rusiei, cel puţin asta rezultă din mesajele şi imaginile postate de aceştia pe reţeaua de mesagerie Telegram.

Partizanii din cadrul ''Corpul de Voluntari Ruși'' (RDK) au publicat un videoclip având în spate indicatoare rutiere care arată că se afla la intrarea în localităţile Liubimovka (regiunea Briansk), Bezliudovka (regiunea Belgorod), Churovichi (regiunea Briansk).

Între timp, Legiunea "Libertate pentru Rusia", care luptă de partea Ucrainei, a înregistrat un mesaj video în care îi îndeamnă pe ruși să lupte pentru o Rusie liberă, fără regimul Putin la conducerea ţării.

Legiunea a publicat apoi un apel adresat locuitorilor din regiunile de frontieră rusești: "Rămâneți acasă, nu opuneți rezistență și nu vă temeți: nu suntem dușmanii voștri. Spre deosebire de zombii lui Putin, noi nu ne atingem de civili și nu îi folosim în scopuri proprii". De asemenea, au promis că vor publica mai multe detalii ulterior.

Presa rusă postează videoclipuri și relatează despre distrugerea punctului de trecere a frontierei din Hraivorona.

Localnicii din localităţile menţionate mai sus publica imagini foto-video din Belgorod, în timp ce guvernatorul regiunii ruse, Viaceslav Gladkov, a declarat că, începând cu ora 09:00, în Hraivorona se aud focuri de arme.

Gladkov susține că sistemele rusești de apărare antiaeriană au fost activate, iar resturile unei rachete au căzut în grădina unei gospodării din satul rus Antonivka.

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a raportat, de asemenea, bombardarea cu mortiere a satului Kozinka. Potrivit acestuia, în satul Hora Podil, un hambar a luat foc, iar în Hraivoron, obuze au lovit teritoriul unei companii de transport auto.

În același timp în care are loc incidentul inexplicabil din Belgorod, șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina, generalul-maior Kirilo Budanov a publicat un apel, în limba rusă, către toți militarii ruși care vor să se predea.

Serviciul rus pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj către populația locală cu privire la bombardamente și a făcut apel la locuitorii din districtele Graivoron și Shebekinski să se adăpostească.

Nu este prima dată când au loc astfel de atacuri. La începutul lunii martie, un grup de partizani a provocat o adevărată stare de agitație în regiunea Briansk. Propagandiștii ruși au dat vina pe Ucraina, dar situația a fost clarificată de ''Corpul de Voluntari Ruși'' (RDK). Acesta a declarat că operațiunea a fost opera sa proprie și că a fost convenită cu autoritățile ucrainene.

Potrivit ''Corpului de Voluntari Ruși'' (RDK), scopul operațiunii este de a arăta că poporul rus liber, cu arme în mâini, poate lupta împotriva regimului Putin.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel