Incidente la Washington| Senatorul Mitt Romney: A fost o insurecţie provocată de preşedintele Statelor Unite

S.I. Catalin |
Data publicării:

Senatorul republican Mitt Romney a afirmat miercuri seară că atacul împotriva Capitoliului a fost o "insurecţie" şi a pledat pe lângă colegii săi republicani să îşi abandoneze obiecţiile contra voturilor colegiului electoral şi să îi informeze pe alegătorii lor despre victoria lui Joe Biden la alegerile din 2020, potrivit CNN.

,,Ceea ce s-a întâmplat astăzi aici a fost o insurecţie provocată de preşedintele Statelor Unite [n.a cu referire la Donald Trump]", a declarat senatorul de Utah în plenul Camerei superioare a Congresului SUA.

Mitt Romney i-a avertizat pe colegii săi republicani: ,,Cei care aleg să susţină în continuare acest pariu opunându-se rezultatului unor alegeri democratice legitime vor fi consideraţi de acum încolo complici la un atac fără precedent asupra democraţiei noastre", potrivit Agerpres.

 

Trump, acuzat că "a pus la cale" asaltul asupra Capitoliului

 

Primul secretar al Apărării din administraţia Trump, James Mattis, a apreciat revolta de la Washington ca un "asalt violent împotriva Capitoliului nostru, un efort pentru a subjuga democraţia americană prin domnia gloatei", scrie CNN.

El a mai afirmat că acest atac a fost "pus la cale de Donald Trump".

James Mattis a declarat că Trump a utilizat "preşedinţia pentru a distruge încrederea în alegerile noastre, iar otrăvirea respectului nostru pentru concetăţeni a fost făcută posibilă de lideri pseudo-politici ale căror nume vor trăi în infamie ca profiluri de laşitate". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel