Incidente la Washington| Femeia împuşcată mortal în clădirea Capitoliului, veteran al US Air Force

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Susținătoarea președintelui în funcție Donald Trump ucisă miercuri în clădirea Capitolului este fost militar al Forțelor Aeriene SUA din California. Femeia împuşcată mortal în clădirea Capitoliului, pe numele ei Ashli Babbit, a scris pe Twitter cu o zi înainte, pe 5 ianuarie, despre violențe care vor avea loc la Washington DC, precizând că „nimic nu ne va opri” și „furtuna este aici”.

Un veteran al Forțelor Aeriene SUA din San Diego a fost identificat ca fiind femeia care a fost împușcată și ucisă în interiorul clădirii Capitoliului din Washington DC, când susținătorii lui Donald Trump au asaltat clădirea și s-au ciocnit cu forţele de ordine care asigurau paza şi protecţia clădirii oficiale.

Ashli Babbitt, care a fost timp de 14 ani în slujba US Air Force și a participat la misiuni în zone de conflict, era căsătorită și locuia lângă San Diego, a precizat soțul ei Aaron pentru KUSI-TV, informează New York Post.

Cu o zi înainte să fie împușcată de forțele de ordine prezente în clădirea Capitolului în timpul protestelor violente, Babbitt a scris pe Twitter: „Nimic nu ne va opri…. pot încerca și încerca, dar furtuna este aici și coboară asupra DC, în mai puțin de 24 de ore … întuneric la lumină”.

Miercuri după-amiază, Ashli ​​Babbit a fost împușcata în zona pieptului după ce mai mulţi protestatari au luat cu asalt Capitoliul.

,,Agenţi în uniformă ai poliţiei Capitoliului i-au înfruntat (pe manifestanţii care au pătruns în clădire) şi la un moment dat unul dintre ei a făcut uz de arma de serviciu" şi a rănit-o pe femeie, a declarat într-o conferinţă de presă şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee.

 

Şeful poliţiei din Washington DC: Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate

 

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, transmite Reuters şi DPA.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri noaptea târziu, Contee a precizat că 47 dintre cele 52 de arestări au legătură cu încălcarea interdicţiei de circulaţie după ora 18:00, decizie impusă de primarul Muriel Bowser, precizează Agerpres.

Alte câteva persoane au fost arestate pentru deţinerea fără permis a unor arme de foc.

Contee a refuzat să ofere detalii despre identitatea femeii împuşcate mortal de poliţia Capitoliului. Celelalte trei persoane au murit din cauza unor urgenţe medicale.

Şeful poliţiei din Washington DC a adăugat că cel puţin 14 ofiţeri de poliţie au fost răniţi, dintre care doi grav, în confruntările cu manifestanţii. Unul dintre aceşti ofiţeri a fost scos din cordonul de securitate de către demonstranţi, după care a fost atacat brutal de aceştia. 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel