Incident naval în Strâmtoarea Gibraltar. O navă de război spaniolă a amenințat vase comerciale (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

O navă de luptă spaniolă a încercat să determine nave comerciale britanice să îşi părăsească locurile de ancoraj din apele britanice ale Gibraltarului, însă a primit o ripostă din partea Marinei Britanice (British Navy) şi s-a retras, au anunţat autorităţile din Gibraltar.

Nava spaniolă a cerut mai multor vase comerciale să plece din locurile de ancoraj din estul Gibraltarului, însă acestea din urmă au ignorat ordinul. Ulterior, ambarcaţiuni ale marinei britanice s-au îndreptat provocator către vasul spaniol, care s-a îndepărtat, având însă armele pregătite de tragere şi echipajul la posturile de luptă, potrivit Rador.

Guvernul regional al enclavei britanice îi acuză pe spanioli că au încercat să-şi exercite pe nedrept jurisdicţia în strâmtoare.

,,Acestea sunt doar amănunte enervante ale jocurilor nebuneşti jucate de cei care nu acceptă suveranitatea britanică absolută asupra apelor teritoriale ale Gibraltarului", a declarat un purtător de cuvânt al teritoriului britanic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel