Incident militar lângă Insula Şerpilor

Sebastian Florea |
Data publicării:

Armata ucraineană susţine că a interceptat un vas militar rusesc lângă Insula Şerpilor, informaţie negată de oficialii de la Moscova.

Sâmbăta trecută, un avion Antonov An-26 al Forţelor Navale ucrainene a descoperit o navă mică militară rusă purtătoare de rachete, în imediata apropiere a graniţelor Ucrainei, conform site-ului glavnoe.ua.

Surse care au dorit să rămână anonime au anunţat la prânz prezenţa străină lângă insula Zmeininy (Insula Şerpilor). În zonă au fost trimise avioane de recunoaştere ucrainene AN-26 din Bigada Saki, având ca scop constatarea aparteneţei navei respective.

Folosind un radar de la bord, nava considerată inamică a fost detectată, după care avionul AN-26, care a coborât la o altitudine foarte joasă, l-a identificat ca pe o navă mică purtătoare de rachete. Realizând că a fost descoperită, nava a schimbat cursul către largul Mării Negre.

Aeronava ucraineană de patrulare a însoţit-o, după ce a făcut mai multe treceri la altitudine joasă, înainte de a se întoarce la baza de la Kulbakino.

Reacţia rusă a venit imediat, agenţia Sputnik prezentând punctul de vedere al ministrului rus al Apărării care a susţinut că nu a fost vorba de niciun vas militar rusesc, catalogând ştirea drept ridicolă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel