Incident militar lângă Insula Şerpilor

Sebastian Florea / 08 iun 2018 / 23:37

Armata ucraineană susţine că a interceptat un vas militar rusesc lângă Insula Şerpilor, informaţie negată de oficialii de la Moscova.

Sâmbăta trecută, un avion Antonov An-26 al Forţelor Navale ucrainene a descoperit o navă mică militară rusă purtătoare de rachete, în imediata apropiere a graniţelor Ucrainei, conform site-ului glavnoe.ua.

Surse care au dorit să rămână anonime au anunţat la prânz prezenţa străină lângă insula Zmeininy (Insula Şerpilor). În zonă au fost trimise avioane de recunoaştere ucrainene AN-26 din Bigada Saki, având ca scop constatarea aparteneţei navei respective.

Folosind un radar de la bord, nava considerată inamică a fost detectată, după care avionul AN-26, care a coborât la o altitudine foarte joasă, l-a identificat ca pe o navă mică purtătoare de rachete. Realizând că a fost descoperită, nava a schimbat cursul către largul Mării Negre.

Aeronava ucraineană de patrulare a însoţit-o, după ce a făcut mai multe treceri la altitudine joasă, înainte de a se întoarce la baza de la Kulbakino.

Reacţia rusă a venit imediat, agenţia Sputnik prezentând punctul de vedere al ministrului rus al Apărării care a susţinut că nu a fost vorba de niciun vas militar rusesc, catalogând ştirea drept ridicolă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy