Incident naval în Golful Persic (Foto/Video). Navele iraniene au hărţuit nave ale ale Gărzii de Coastă a SUA

S.I. Catalin / 27 apr 2021 / 11:26

Un grup de nave de atac al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran au hărțuit două nave ale Gărzii de Coastă a SUA, la începutul acestei luni, în Golful Persic, au declarat oficialii ai US NAVY, precizând că este este primul incident de acest fel pe anul acesta.

Incidentul a avut loc pe 2 aprilie, exact în momentul în care SUA și Iranul au anunțat că vor purta negocieri pentru reînnoirea acordului nuclear din 2015. Aceste discuții au început la începutul acestei luni la Viena. 

Oficialii marinei americane au confirmat astăzi, dând publicităţii mai multe materiale video, că trei nave de atac rapid și o navă cunoscută sub numele de Harth 55 au hărţuit, pe 2 aprilie 2021, recurgând la manevre provocatoare, două nave ale Gărzii de Coastă a SUA în timp ce patrulau în apele internaționale din partea de sud a Golfului Persic.

Nava Harth 55 a traversat în mod repetat, la distanţe foarte mici, prin celor două nave americane, Monomoy și Wrangell, apropiindu-se la 70 de metri distanță, au spus oficiali ai US NAVY. Acest lucru a obligat echipajul navei Wrangell să facă manevre defensive pentru a evita o coliziune, au mai spus oficialii a marinei SUA.

Unitățile Gărzii de Coastă a SUA operează din Bahrain ca parte a Forțelor de Patrulare din Asia de Sud-Vest.

Iranul nu a recunoscut imediat incidentul, care a avut loc în momentul în care Washingtonul și Teheranul au anunțat că vor purta negocieri menite să reinoiasca acordul nuclear din 2015.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy