Incident de securitate la Baza Incirlik din Turcia. O dronă neidentificată a fost descoperită în zona de comandă

Eduard Pascu / 24 dec 2020 / 13:27

Autoritățile din Turcia au deschis o anchetă după ce în incinta Bazei Aeriene Incirlik a fost găsită o dronă prăbușită.

O dronă prăbușită a fost recuperată la Baza Aeriană Incirlik din provincia Adana din sudul Turciei și dusă la sediul poliției pentru o investigație.

Potrivit informațiilor obținute de la surse de securitate, drona prăbușită a fost găsită miercuri în zona de comandă a Escadrilei 10 de avioane de realimentare aeriană, transmite publicația turcă Anadolu.

Unitățile antiteroriste au sosit la fața locului și au ridicat drona prăbușită pentru a fi analizată. Nu se oferă alte informații.

Baza Aeriană Incirlik găzduieşte focoase nucleare americane. Situată în sudul Turciei, aceasta este utilizată de aviaţia americană în cadrul luptei împotriva grupării Stat Islamic din Siria.

Incirlik nu este bază americană, ea se află sub comanda Turciei, iar forţele aliate au nevoie de aprobarea guvernului de la Ankara pentru operaţiunile pe care le desfăşoară de acolo. În timpul şi după tentativa de lovitură de stat din Turcia, din 2016, autortitățile de la Ankara au sistat alimentarea cu energie electrică a bazei, iar securitatea focoaselor a fost asigurată de turci.

Citește și: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, ucis într-o operațiune a forțelor speciale SUA

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy