Încetarea focului între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas era respectată sâmbătă dimineaţă

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: Israel Defense Forces
Sursă foto: Israel Defense Forces

Încetarea focului între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas era respectată sâmbătă dimineaţă, în contextul în care mediatorii egipteni continuă consultările cu cele două părţi cu privire la menţinerea securităţii pe termen mai lung, transmite Reuters.

Încetarea focului între Israel şi palestinieni a început vineri la primele ore, punând capăt astfel unei perioade de 11 zile de confruntări militare, transmite Agerpres.

Egiptul, care cu sprijinul SUA a mediat încetarea focului, a trimis o delegaţie în Israel vineri la prânz pentru a discuta despre modalităţile de consolidare a încetării focului, printre care asistenţă umanitară pentru palestinienii din Gaza.

Discuţiile mediatorilor egipteni cu israelienii şi palestinienii vor continua pe parcursul zilei de sâmbătă.

În pofida ciocnirilor dintre poliţia israeliană şi protestatari palestinieni vineri în Ierusalimul de Est, sâmbătă dimineaţă nu au fost semnalate lansări de rachete ale Hamas dinspre Gaza şi nici lovituri aeriene ale forţelor israeliene asupra enclavei palestiniene.

Surse medicale din Gaza au anunţat că bilanţul loviturilor aeriene israeliene este de 248 de morţi, în timp ce Israelul a precizat că armata sa a lichidat peste 200 de luptători din Hamas şi Jihadul Islamic. Cel puţin 17 victime civile s-au înregistrat în Gaza din cauza rachetelor trase de militanţii palestinieni şi căzute în interiorul enclavei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel