Începutul sfârșitului pentru Putin? Contraofensiva armatei ucrainene dă speranță că războiul se va termina până la Crăciun, dar trebuie să continue în același ritm - The Times

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tehnică rusă distrusă în Ucraina. Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tehnică rusă distrusă în Ucraina. Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ceremonia fantasmagorică a Rusiei de anexare a 15% din teritoriul Ucrainei a scos la iveală încă o dată discrepanța dintre triumfalismul Kremlinului si realitatea din teren.

 

Rusia se întinde până unde vrea ea, ca să parafrazăm o glumă amară care circulă mai ales în țările ce s-au aflat în spatele ”Cortinei de Fier”. Așa acționat și Putin când a pus steagul rus pe teritorii din Ucraina, unele care nu sunt nici măcar controlate de forțele F. Ruse.

Totuși, succesele în contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei dau occidentalilor speranța că Ucraina va învinge Rusia în război până la sfârșitul anului 2022, scrie The Times.

Astfel, un oficial britanic de rang înalt a sugerat că „Forțele Armate vor împinge invadatorii înapoi la granițe pe 23 februarie înainte de Crăciun”. Totodată, potrivit acestuia, acest lucru se va întâmpla doar dacă apărătorii ucraineni continuă contraatacul în același ritm.

Jurnaliştii au remarcat că opinia politicienilor nu se bazează pe informaţii, ci mai degrabă pe realizările soldaţilor ucraineni de pe front. 

 

Păreri pro și contra

 

Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a mai spus că armata rusă a pierdut deja războiul.

„Pe baza a tot ceea ce vedem, există un sentiment de colaps, cel puțin în Donbas, și cred că până la sfârșitul anului, rușii vor fi împinși ”, a subliniat el.

Tot ce trebui să știi:

2. Fostul com... (ben_hodges_54944100.jpg)Gen. Ben Hodges: Armata Ucrainei va intra în Crimeea. Până la sfârșitul acestui an, rușii vor fi împinși pe pozițiile din 23 februarie a.c.

Potrivit acestuia, punctul de cotitură ar putea fi eliberarea Hersonului, pentru că după aceasta Forțele Armate ale Ucrainei se vor apropia de Crimeea și vor putea ataca inamicul cu artilerie. În acest fel, invadatorii vor cădea într-o capcană.

Pe de altă parte, politologul Mattia Nelles nu crede că războiul se va încheia până la sfârșitul anului din cauza concentrării mari a trupelor rusești în Herson.

Franz-Stefan Gadi, angajat al Institutului Internațional de Studii Strategice, a declarat că ambele părți nu și-au epuizat încă posibilitățile. El a subliniat că atât Ucraina, cât și Federația Rusă lucrează în prezent la crearea de poziții tactice și strategice avantajoase pentru a continua lupta în 2023.

„Temperatura va lovi pe câmpul de luptă, va deveni mai dificil pentru soldați să acționeze, iar capacitatea lor de a conduce operațiuni ofensive va fi limitată ”, a adăugat expertul.

3. -imagine fara descriere- (bill-taylor_14108900.jpg)Fostul Ambasador al SUA la Kiev, fost militar, împărtășește punctul de vedere al generalului Hodges și crede că rușii nu vor reuși să mențină frontul.

Amintim că șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, Kirilo Budanov, a declarat că în timpul iernii războiul va „declin” în mare măsură. Deja după iarnă va începe prima etapă de încheiere a războiului - intrarea în granițele administrative ale Ucrainei din 1991.

În prezent, contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Herson este în desfășurare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel