Începe exerciţiul militar internaţional ”Saber Guardian 23”, cea mai complexă activitate multinaţională de instruire din acest an

Foto arhivă, Saber Guardian 19 / MApN
Foto arhivă, Saber Guardian 19 / MApN

La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea Smârdan, din judeţul Galaţi, se derulează, începând de astăzi, un important exerciţiu militar internaţional, relatează RadioRomânia. 

La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea Smârdan, din judeţul Galaţi, se derulează, începând de astăzi, un important exerciţiu militar internaţional - "Saber Guardian 23", care face parte din complexul de exerciții „Defender Europe 23”.

Ceremonia de deschidere va avea loc la ora 11:00, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi a Şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Exerciţiul, care începe astăzi şi se va derula până pe 9 iunie, este condus de Comandamentul Forţelor Întrunite "General Ioan Emanoil Florescu" şi reprezintă cea mai amplă şi complexă activitate multinaţională de instruire din acest an.

La exerciţiul multinaţional, care se deschide astăzi, participă un număr record de forţe şi mijloace tehnice

Aproximativ 10.000 de militari, dintre care peste 5.000 români, cu peste 1.700 de mijloace tehnice din ţara noastră şi din 13 naţiuni aliate şi partenere (Albania, Bulgaria, Italia, Franța, Grecia, Macedonia de Nord, România, Republica Moldova, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Polonia, Portugalia și Țările de Jos).

La exerciții va participa și Armata Naţională a Republicii Moldova, reprezentată de contingentul de militari ai Brigăzii de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”.

În afară de Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea gălăţeană Smârdan, secvenţe ale exerciţiului se vor desfăşura şi în centrele de instruire Cincu, Babadag, Capu Midia şi în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

Totodată, evenimente de instruire se vor derula şi în facilităţile de instruire din judeţele Ialomiţa, Brăila şi Tulcea. "Saber Guardian 23" continuă seria de exerciţii începută în anul 2013 şi se execută bienal, fiind conceput pentru intensificarea interoperabilităţii într-o gamă largă de misiuni, pentru ţările membre NATO şi ţările partenere.

Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în poligoane și facilități militare, precum și în localități de pe teritoriul național, după cum urmează:

  • în județul Constanța - Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și poligonul din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia;

  • în județul Ialomița – raioane din localitățile Bordușani și Slobozia;

  • în județul Brașov - Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”din Cincu;

  • în județul Galați – Poligonul Smârdan; în județul Brăila – raioane din localitatea Vărsătura;

  • în județul Tulcea - raioane din localitatea Frecăței,

  • precum și în diferite locații din Municipiul București.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel