Începe bătălia pentru Herson. Ucraina ar putea elibera Hersonul de sub ocupație rusă în următoarele zile

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier M777
Obuzier M777

Potrivit estimărilor militare occidentale, Forțele Armate ucrainene pot elibera Hersonul și pot recâștiga controlul asupra malului drept al Niprului săptămâna viitoare, relatează Financial Times.

Ucrainenii avansează în sud mai rapid decât se credea, dovadă stând declarațiile guvernului marionetă de la Herson.

„Ucraina poate elibera regiunea Herson până la Nipro încă de săptămâna viitoare”, citează FT oficiali occidentali.

Vladimir Saldo, şeful administraţiei de ocupaţie regionale, a cerut joi Moscovei să organizeze evacuarea civililor din acest teritoriu anexat de Rusia la sfârşitul lui septembrie şi vizat de o contraofensivă a armatei ucrainene, transmite AFP.

”Luaţi-vă copiii şi plecaţi”, a îndemnat el, iar Rusia anunţă, prin vocea vicepremierului F. Ruse, că va ajuta la organizarea evacuării locuitorilor.

”Vom furniza fiecăruia cazare gratuită şi tot necesarul”, spune Marat Husnullin.

Forțele ucrainene au spart linia frontului în regiunea Herson la începutul lunii octombrie, fiind cel mai mare avans al forțelor armate din sudul țării de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în februarie, amintește  Financial Times.

Ucraina anunţă că a recucerit zilele trecute încă cinci localităţi din regiunea Herson, anexată ilegal de Rusia, relatează Agerpres.

Șeful Administrației ucrainene din Herson, Yaroslav Ianușevici, a declarat că de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat 75 de așezări în regiunea Herson.

După ce s-a lovit de o puternică rezistenţă rusă, armata ucraineană a realizat la începutul lui octombrie recuceriri importante în regiune, în special lângă râul Nipru, la sud de Krivoi Rog, oraş industrial şi oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Fostul comandant al Armatei SUA în Europa, generalul locotenent Ben Hodges, a declarat că, până la sfârșitul acestui an, Forțele Armate ale Federației Ruse pot împinge armata rusă în pozițiile din 23 februarie, iar anul viitor vor fii in Crimeea.

Tot ce trebuie să știi: Gen. Ben Hodges: Armata Ucrainei va intra în Crimeea. Până la sfârșitul acestui an, rușii vor fi împinși pe pozițiile din 23 februarie a.c.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel