Încă un Su-25 rusesc, ”amendat pentru trecerea ilegală a graniței”. Patru avioane de atac au fost doborâte în această lună de Forțele ucrainene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-25 / captură video
Su-25 / captură video

Brigada 110 mecanizată a Forțelor Armate ucrainene a doborât un alt avion rusesc de atac Su-25.

Antiaeriana celei de-a 110-a Brigăzi mecanizate a doborât un avion de atac rusesc Su-25 în regiunea Donețk, se arată în mesajul structurii, preluat de Ukrinform.

Acesta este deja al patrulea inamic eliminat în luna mai de Brigada 110 mecanizată a Forțelor Armate ucrainene.

"Cel de-al patrulea a dispărut! Luptătorii antiaerieni ai 110-a Forțe Aeriene continuă să dea amenzi arzătoare piloților moscoviți pentru trecerea ilegală a graniței. Su-25-ul inamicului a fost doborât din nou! Acum rămășițele lui mocnesc lângă unul din aerodromurile din Donețk”, a raportat brigada.

Doborârea de vineri, 17 mai, este a patra astfel de țintă din conturile Brigăzii 110, ai cărei militari au reușit să doboare primul avion de atac pe 4 mai, pe al doilea pe 11 mai, pe al treilea pe 13 mai.

Pierderile sunt importante pentru ruși. DefenseRomânia a prezentat cum Ucraina a forțat aviația militară rusă să-și disperseze avioanele, inclusiv Su-34.

 

Ce se știe despre Su-25

 

Su-25, cunoscut și sub numele de Hrach, este o aeronavă de atac sovietică concepută pentru a oferi sprijin aerian forțelor terestre. A fost zburat pentru prima dată în 1975 și a intrat în serviciu în 1981.

Aeronava este proiectată pentru operațiuni de primă linie, unde poate angaja eficient armura, fortificațiile și forța de muncă inamice. Su-25 are o armură puternică care protejează împotriva armelor de calibru mic și a tunurilor antiaeriene și este echipat cu o varietate de arme, inclusiv tunuri, rachete și bombe.

Su-25 a fost exportat în multe țări și continuă să fie folosit de forțele armate din multe state, inclusiv Rusia și Ucraina.

 

Aeronavele rusești, un pericol constant

 

În ciuda acestor succese și a lovirii mai multor baze aeriene rusești aflate în apropierea liniei frontului, aeronavele Rusiei reprezintă o amenințare importantă pentru forțele ucrainene.

Rusia folosește din ce în ce mai mult bombe ghidate cu planare - muniții ieftine, dar extrem de distructive - pentru avansa în Ucraina. Bombele cu planare sunt construite adăugând aripi pliabile și navigație prin satelit la vechile bombe sovietice și sunt integrate pe avioanele de luptă Su-34 ale Rusiei.

Bombele cu planare sunt ieftine (20-30 de mii de dolari), dar au o rază de planare de 40-60 de kilometri, iar cantitatea enormă de material exploziv (cea mai mică bombă, FAB-500, conține mai mult de 200 kg) provoacă distrugeri serioase fortificațiilor ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel