Încă un martor cheie în spălarea de bani din Rusia, găsit mort într-o pădure din Estonia

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Aivar Rehe fost director al Danske Bank din Estonia
Aivar Rehe fost director al Danske Bank din Estonia

Fostul șef al filialei estoniene a Danske Bank, Aivar Rehe, a fost găsit mort într-o pădurea din apropierea casei sale de vacanță, relatează postul național de Radiodifuziune, citând un mesaj al Poliției Republicane, transmite paginaderusia.

Rehe era unul dintre martorii cheie în dosarul spălării și ascunderii a miliarde de euro, cea mai mare parte provenind din Rusia, inclusiv a banilor din cazul investigat de Serghei Magnitsky.

Bancherul, în vârstă de 56 de ani, a dispărut pe 23 septembrie din capitala Estoniei, Tallinn, fiind căutat de poliție și voluntari. Rehe a condus divizia estoniană a Danske Bank din 2006 până în 2015. În acest timp, peste 200 de miliarde de euro cu origine îndoielnică ar fi fost traficați prin intermediul filialei din Estonia a Danske Bank, potrivit Financial Times.

În vara anului 2018, fondatorul fondului britanic Hermitage Capital, William Browder, a făcut plângere la parchet, în care susținea că sucursala estoniană a fost unul dintre principalele canale de transfer a fondurilor furate din bugetul statului rus prin schema descoperită de avocatul Serghei Magnitsky, care a murit în condiții suspecte în închisoare.
Rehe avea calitate de martor și a negat participarea la posibila spălare de bani sau că ar fi știut despre schemele derulate prin unitatea pe care o conducea.

În februarie, autoritățile din Estonia au cerut Danske Bank să-și închidă sucursala din țară. Banca a anunțat atunci încetarea operațiunilor din Estonia, Letonia, Lituania și Rusia. Înainte de asta, șeful organizației bancare și-a dat demisia.

Vezi și:  Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel