Încă o platformă purtătoare de rachete Kalibr pentru Marina rusă. Submarinul Magadan a fost predat Flotei din Oceanul Pacific

Ionel Copcea |
Data publicării:
Submarinul rus Magadan, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Submarinul rus Magadan, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat că, pe 12.10.2021, la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg (parte a Corporației întrunite constructoare de nave), s-a desfășurat ceremonia de arborare a drapelului Forțelor Navale pe submarinul Magadan, Proiect 636.3.

“De-a lungul anilor, Forțele Navale și-au întărit în mod constant înzestrarea, îmbunătățindu-și capabilitățile grupărilor de trupe și forțe. Astăzi, marina face un nou pas în această direcție, prin introducerea în dotare a celui mai nou submarin, Magadan. Acesta este deja al treilea submarin construit pentru Flota din Oceanul Pacific”, a declarat la ceremonie șeful interimar al Statului Major Principal al Forțelor Navale ruse, Mikhail Neupokoev.

Construcția submarinului Magadan a început pe 01 noiembrie 2019, iar pe 26 martie 2021 acesta a fost lansat la apă.

“Au trecut mai puțin de doi ani de când am început să construim submarinul Magadan și iată că deja acesta este livrat Forțelor Navale. Este un ritm destul de bun, pe care am reușit să-l menținem pe parcursul întregii serii de submarine destinate Flotei din Oceanul Pacific”, a precizat directorul general al Șantierului Naval al Amiralității, Aleksandr Buzakov.

Acesta a reamintit că submarinele Proiect 636.3 construite în cadrul șantierului se află și în serviciul de luptă al Flotei din Marea Neagră, unde și-au confirmat caracteristicile tehnice ridicate.

Contractul privind construirea unei serii de șase submarine Proiect 636.3 pentru Flota din Oceanul Pacific a fost semnat în luna septembrie 2016. Primul submarin, Petropavlovsk-Kamchatsky a fost predat Forțelor Navale în noiembrie 2019. Cele de-al doilea, Volkhov, a fost introdus în dotarea flotei în octombrie 2020.

 

Cel de-al patrulea submarin, Ufa, se află într-un stadiu avansat de construcție

 

În prezent, cel de-al patrulea submarin, Ufa, se află într-un stadiu avansat de construcție. De asemenea, construcția ultimelor două submarine, Mozhaisk și Yakutsk, a început simultan pe 23 august 2021.

Submarinele din cadrul proiectului sunt submarine de generația a treia, care au un deplasament de 3.950 de tone, dezvoltă o viteză de 18 noduri și se pot scufunda la o adâncime de 300 de metri. Echipajul submarinului este format din 52 de membri, distanța de navigație a acestuia la viteză economică este de 400 de mile, iar autonomia de navigație de 45 de zile.

Submarinele Proiect 636.3 sunt dotate cu un nou complex inerțial de navigație, un sistem automatizat modern de informații și conducere, rachete de mare precizie și torpile puternice. Acestea sunt dotate cu șase tuburi lans-torpilă cu calibrul de 533 de milimetri, cu ajutorul cărora pot fi lansate și rachetele complexului de tip Kalibr. Submarinele sunt capabile să descopere ținte la distanțe de trei-patru ori mai mari decât pot fi descoperite ele de către adversar. Datorită nivelului foarte redus de zgomot, acestea au fost denumite în cadrul NATO “gaura neagră”. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel