În ultimele două săptămâni, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut trei din cele cinci grupuri mobile de apărare antiaeriană dislocate în apropierea frontului pentru distrugerea avioanelor rusești

Ionel Copcea |
Data publicării:
Militar ucrainean / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, facebook
Militar ucrainean / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, facebook

Potrivit canalului ucrainean de Telegram “Rezident”, care citează surse din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalii ucraineni încearcă să stabilească modul în care militarii ruși au calculate rutele de mișcare ale grupurilor mobile de apărare antiaeriană desfășurate mai aproape de linia frontului pentru a lupta împotriva aviației rusești.

După cum a informat sursa, în ultimele două săptămâni, Kievul a pierdut trei grupuri mobile de apărare antiaeriană care vânau avioanele rusești participante la lansările de bombe de aviație împotriva pozițiilor armatei ucrainene. Fiecare grup, includea lansatoare de rachete antiaeriene Patriot și radare multifuncționale. Toate complexele au fost lovite împreună cu echipajele care le deserveau.

,,În ultimele două săptămâni, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut trei grupuri mobile de apărare antiaeriană, care vânau avioane inamice. În acest moment, reprezentanții Statului Major General încearcă să înțeleagă cum inamicul a descoperit rutele de deplasare și a reușit să lovească cu precizie trei din cele cinci grupuri mobile de apărare antiaeriană, care au inclus trei lansatoare Patriot, precum și un radar multifuncțional”, a scris utilizatorul ucrainean al canalului de Telegram “Rezident”.

Anterior, Ministerul rus al Apărării informase că, pe 08.03.2024, un sistem ucrainean de apărare antiaeriană de tip S-300 dislocat în zona localității Pokrovka din Republica Populară Donețk a fost lovit de o rachetă Iskander. Cu toate acestea, mai multe surse rusești și ucrainene susțin că, de fapt, a fost distrus un complex american de tip Patriot. (Video)

În total, în urma loviturii, au fost distruse simultan trei vehicule din cadrul complexului. Judecând după fotografiile apărute pe Internet, complexul provine din Germania, deoarece au fost identificate rămășițele cabinelor camioanelor MAN KAT1 8x8, care sunt folosite ca platformă pentru lansatoarele Patriot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel