În Transnistria încep recrutările în rândul ”pacificatorilor”. Separatiștii pro-ruși sunt ademeniți cu aproximativ 150 de euro

Darius Muresan |
Data publicării:
Separatisti pro-ruși în Transnistria. Foto: Deschide.md
Separatisti pro-ruși în Transnistria. Foto: Deschide.md

Așa zisul minister al apărării de la Tiraspol anunță începerea recrutărilor în rândul ”pacificatorilor” din Transnistria. 

Astfel, potrivit portalului Deschide.md, începând cu 1 martie, timp de trei luni, bărbați apți pentru serviciul militar, cu vârste de până la 55 de ani, vor participa la cantonamentul contingentului de ”pacificatori”.

Anterior, tot cei de la Deschide.md scriau că bărbații din regiunea separatistă erau ademeniți de așa zisul minister transnistrean al apărării cu bani, îmbrăcăminte, cazare și masă.

Aceștia vor fi plătiți lunar cu 2800 de ruble transnistrene, adică aproximativ 3000 de lei moldovenești. Suma echivalează cu aproximativ 740 lei românești, deci undeva la 148 de euro.

Doritorii au putut să depună o cerere la comisarul militar de la locul de reședință înainte de 28 februarie și să se supună unui control medical.

Misiunea de pacificare din Zona de Securitate este formată din militari ruși și moldoveni și paramilitari transnistreni. Aceasta a fost constituită după semnarea, la 21 iulie 1992, de către președintele de atunci al Rusiei Boris Elțin și omologul său Mircea Snegur a Acordului privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din Transnistria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel