În spatele Ucrainei se află 54 de state. Reznikov: Nu există niciun sindrom de oboseală. Toți aliații cred că Ucraina poate învinge Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Războiul din Ucraina. Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Războiul din Ucraina. Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că partenerii şi aliaţii internaţionali sunt hotărâţi ca Ucraina să câştige în războiul declanşat de Rusia. 

"Coaliţia anti-Kremlin este formată deja din 54 de state. Atât de multe delegaţii au fost la întâlnirile Ramstein", a subliniat oficialul, citat de Rador. Potrivit lui Reznikov, din moment ce ultima reuniune a avut loc la Bruxelles, în afară de întâlnirea în aşa-numitul format Ramstein, a avut loc şi o întâlnire a miniştrilor apărării din statele NATO, la care Ucraina a fost invitată în calitate de oaspete de onoare.

"Dacă cineva crede că există un sindrom de oboseală în relaţia cu Ucraina, din cauza războiului, ei bine, nu este aşa. Partenerii noştri sunt foarte, foarte - subliniez - foarte hotărâţi. Sunt hotărâţi asupra victoriei noastre. Este o cu totul altă dispoziţie decât acum un an. Astăzi, toată lumea crede în victoria Ucrainei, toată lumea îşi doreşte această victorie", a declarat Oleksi Reznikov.

Ministrul a subliniat că întreaga lume este inspirată de eroismul apărătorilor şi apărătoarelor Ucrainei, al civililor, al tuturor ucrainenilor şi doreşte să fie coautor al victoriei ucrainene.

În plus, Reznikov a asigurat că, la reuniunea Ramstein, nu au fost discutate probleme politice, inclusiv privind negocierile cu Rusia.

"Se discută asistenţa Ucrainei legată de arme, lansarea complexului militar-industrial astfel încât să producă obuze, arme, să fie reumplute depozitele pentru a ne îmbunătăţi capacităţile şi toată lumea înţelege că trebuie să începem contraofensiva. Toată lumea înţelege că trebuie să-i oprim pe ruşi, că trebuie să ne eliberăm teritoriile temporar ocupate" - a adăugat ministrul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel