În secțiile de votare organizate în Rusia, referendumul de anexare a teritoriilor ucrainene este votat aproape în unanimitate

Cătălin Costea |
Data publicării:
Imagine distribuită propagandistic de Moscova pentru a promova războiul din Ucraina, sub semnul „Z” - simbolul invaziei Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Imagine distribuită propagandistic de Moscova pentru a promova războiul din Ucraina, sub semnul „Z” - simbolul invaziei Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Astăzi a fost ultima zi de votare în cadrul așa-zisului referendum organizat de autoritățile de ocupație ruse în regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson pentru aderarea la Rusia.

“Din motive de securitate”, în primele patru zile de vot activitatea s-a desfășurat prin deplasarea  comisiilor electorale mobile la domiciliile alegătorilor, iar astăzi alegătorii au avut posibilitatea să vină la secțiile de votare pentru a-și exprima votul.

Autoritățile ruse și cele separatiste au înființat secții de votare atât în regiunile vizate, cât și în Rusia, acestea fiind deschise între orele 8.00 și 16.00.

Pe baza rezultatelor parțiale, 97,79% dintre alegătorii de la secțiile de votare de pe teritoriul Federației Ruse au votat pentru includerea RPL în Federația Rusă, 98,05% pentru includerea RPD, 97,47% pentru intrarea Regiunii Herson în Federația Rusă și 98% pentru intrarea Regiunii Zaporojie.

Cetățenii din așa-zisa Republică Populară Donețk (RPD) au putut vota în 450 de secții de votare din Regiune, dar și în peste 200 de secții de votare din Rusia. Autoritatea electorală a așa-zisei Republici Populare Lugansk (LPR) a înființat 461 de secții în “republică” și alte 201 în Rusia, cele din Regiunea Zaporojie au deschis 394 de secții de votare în regiune și alte 102 în Rusia, RPD, LPR și Regiunea Herson, iar în regiunea Herson au fost create opt comisii electorale teritoriale și 198 de districte, rezidenții putând vota și în Crimeea, Moscova și o serie de alte orașe rusești.

Referendumurile “au fost recunoscute ca fiind valabile în toate cele patru regiuni, deoarece prezența totală la vot a depășit 50%”, după cum susține Centrul unic de colectare a datelor cu privire la rezultatele votului la referendumuri pe tema aderării la Federația Rusă.

Mai mult, datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale  a Federației Ruse, arată că, “marea majoritate a alegătorilor din secțiile de votare situate pe teritoriul Rusiei au votat pentru intrarea Republicilor Populare Donețk și Lugansk, precum și a regiunilor Herson și Zaporojie în Federația Rusă”.

În concluzie, Rusia va duce ipocrizia alegerilor până la capăt, fiind de așteptat ca “rezultatele” obținute în regiunile ucrainene să depășească, de asemenea, nivelul de 90% în favoarea obiectivului dictat de la Kremlin.

De altfel, președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, a anunțat deja că autoritățile ruse vor organiza săptămâna viitoare o întâlnire în cadrul căreia vor elabora legile prin care cele patru teritorii vor fi anexate de Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel