În scopul reducerii ameninţării teroriste, Austria a aprobat o reformă a Serviciului Naţional de Informaţii

Eduard Pascu |
Data publicării:

Parlamentul austriac a aprobat joi o reformă a serviciului naţional de informaţii, în scopul reducerii ameninţării teroriste, transmite dpa.

Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei şi Contraterorism (BVT) se va transforma în Direcţia pentru Protecţia Statului şi Informaţii (DNS), cu competenţe strict separate între cele două domenii, transmite Agerpres.

Un centru de informaţii şi situaţii va analiza şi va pune la dispoziţie, într-un mod mai ţintit decât până acum, date cu privire la ameninţări şi potenţiali atacatori.

Reforma a fost declanşată în mare parte de erorile comise de servicii, care au gestionat greşit informaţii ce ar fi putut preveni atacul terorist de la Viena din noiembrie 2020.

Partidele politice au salutat noile măsuri de control parlamentar, care includ obligaţia de raportare din partea ministrului de interne.

Pe viitor, un organism independent de control, compus din trei experţi, va fi numit pentru o perioadă de 10 ani de către parlament, cu o majoritate de două treimi.

BVT a intrat de mai multe ori în atenţia opiniei publice în ultimii ani.

”Cea mai mare problemă a vechiului BVT a fost pierderea încrederii - atât pe plan naţional, cât şi internaţional”, a declarat ministrul de interne Karl Nehammer.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel