În Rusia s-a furat un container blindat de 72 de tone care deservea sistemelor Pantsir

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Container sisteme Pantsir Sursa foto: The Dead District/Twitter
Container sisteme Pantsir Sursa foto: The Dead District/Twitter

Un nou caz de furt a echipamentelor militare a avut loc în Federația Rusă, după ce elicele unui distrugător au fost furate chiar de comandantul navei militare.

În luna ianuarie, publicația noastră a abordat cazul fostului comandant al navei de război ruse Bespokoynîi care a furat elicele de bronz de 13 tone de la propriul său distrugător și le-a înlocuit cu unele realizate dintr-un metal mai ieftin.

Dar dacă elicele de bronz de 13 tone au fost furate, o unitate militară din Rusia a ridicat ștacheta. Un container care deservea sistemelor Pantsir și care cântărește 72 de tone, structură blindată analizând greutatea, e dispărut de mai bine de un an. Unitatea containerizată (shelter) poate deservi inclusiv ca centru de comandă-control pentru sistemele rusești Pantsir. 

Acesta a dispărut de la o unitate militară din Sankt Petersburg. Iar de mai bine de un an autoritățile ruse nu reușesc să dea de urma structurii dispărute.

Potrivit publicației locale Mk St. Petersburg, comandantul unității o învinovățește pe Iulia Samokhalova, fostul șef al depozitului în care se afla inițial construcția. Un tribunal din Sankt Petersburg a obligat-o pe aceasta din urmă să achite suma de 447.120 de ruble.

 

Sursa citată spune că ancheta a stabilit că unitatea containerizată nu a „dispărut” din incinta facilității militare. Containerul a fost închiriat unei firme private, iar când Armata Rusă a reușit să obțină permisiunea pentru a inspecta amplasamentul, în luna februarie 2020, acesta nu mai era acolo. 

Incidentul amintește de cazul mai sus menționat al comandantului rus care a furat elicele propriului distrugător.

Tot în acest context e de semnalat și faptul că pe data de 19 martie a.c. Judecătoria districtului Oktyabrsky a decis punerea sub arest, pentru două luni, a directorului general al Centrului de reparații navale Zvezdochka din Murmansk, acuzat de delapidarea a 45 milioane de ruble (aproximativ 600.000 USD) din fondurile alocate reparației portavionului ”Amiral Kuznețov”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel