În Rusia s-a furat un container blindat de 72 de tone care deservea sistemelor Pantsir

DefenseRomania Team / 04 iun 2021 / 11:50
Container sisteme Pantsir Sursa foto: The Dead District/Twitter
Container sisteme Pantsir Sursa foto: The Dead District/Twitter

Un nou caz de furt a echipamentelor militare a avut loc în Federația Rusă, după ce elicele unui distrugător au fost furate chiar de comandantul navei militare.

În luna ianuarie, publicația noastră a abordat cazul fostului comandant al navei de război ruse Bespokoynîi care a furat elicele de bronz de 13 tone de la propriul său distrugător și le-a înlocuit cu unele realizate dintr-un metal mai ieftin.

Dar dacă elicele de bronz de 13 tone au fost furate, o unitate militară din Rusia a ridicat ștacheta. Un container care deservea sistemelor Pantsir și care cântărește 72 de tone, structură blindată analizând greutatea, e dispărut de mai bine de un an. Unitatea containerizată (shelter) poate deservi inclusiv ca centru de comandă-control pentru sistemele rusești Pantsir. 

Acesta a dispărut de la o unitate militară din Sankt Petersburg. Iar de mai bine de un an autoritățile ruse nu reușesc să dea de urma structurii dispărute.

Potrivit publicației locale Mk St. Petersburg, comandantul unității o învinovățește pe Iulia Samokhalova, fostul șef al depozitului în care se afla inițial construcția. Un tribunal din Sankt Petersburg a obligat-o pe aceasta din urmă să achite suma de 447.120 de ruble.

 

Sursa citată spune că ancheta a stabilit că unitatea containerizată nu a „dispărut” din incinta facilității militare. Containerul a fost închiriat unei firme private, iar când Armata Rusă a reușit să obțină permisiunea pentru a inspecta amplasamentul, în luna februarie 2020, acesta nu mai era acolo. 

Incidentul amintește de cazul mai sus menționat al comandantului rus care a furat elicele propriului distrugător.

Tot în acest context e de semnalat și faptul că pe data de 19 martie a.c. Judecătoria districtului Oktyabrsky a decis punerea sub arest, pentru două luni, a directorului general al Centrului de reparații navale Zvezdochka din Murmansk, acuzat de delapidarea a 45 milioane de ruble (aproximativ 600.000 USD) din fondurile alocate reparației portavionului ”Amiral Kuznețov”.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy