În pofida estimărilor lui Putin, până acum aliații au alocat Ucrainei sprijin militar în valoare de 65 de miliarde de dolari

Foto: US Army
Foto: US Army

Susținătorii Ucrainei a alocat aproximativ 65 de miliarde de dolari în asistență militară pentru a consolida și perfecționa capacitatea Forțelor Armate Ucrainene, după cum a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în cuvântul său de deschidere la cea de-a 12-a întâlnire a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei.

"În total, Grupul de Contact a furnizat aproape 65 de miliarde de dolari în asistență în materie de securitate [pentru Ucraina]. Putin spera că determinarea noastră se va estompa. Și a pariat că unitatea noastră se va sparge. În schimb, noi rămânem la fel de uniți ca întotdeauna", a declarat Austin.

Acesta a menționat că, doar de când Grupul de Contact s-a întrunit luna trecută, Statele Unite au furnizat Ucrainei armament și muniții în valoare de 1,8 miliarde de dolari. Sprijinul include pachetul recent de 375 de milioane de dolari cu muniție HIMARS, sisteme antitanc și rachete ghidate prin laser. De asemenea, din pachet face parte achiziționarea unor echipamente care vor integra sistemele moștenite de apărare antiaeriană ale Ucrainei cu cele provenite de la aliați.

"Suntem concentrați pe contribuții care fac o diferență reală în timp real. Cu toate acestea, Statele Unite se angajează, de asemenea, să fie alături de Ucraina pe termen lung. La fel și țările care s-au adunat aici astăzi", a subliniat Austin.

În acest sens, oficialul american a amintit că Germania s-a angajat să furnizeze Ucrainei mai multe tancuri Leopard, muniție, drone de luptă și multe alte elemente, într-un pachet în valoare de aproape 3 miliarde de dolari, care „reflectă eforturile Germaniei de a răspunde nevoilor pe termen scurt ale Ucrainei și de a face investiții pe termen lung.”

În plus, Austin a remarcat eforturile Danemarcei privind sprijinul pentru apărarea antiaeriană, furnizarea de vehicule de deminare, poduri mobile și vehicule de recuperare, amintind și contribuția Franței cu tancuri ușoare și vehicule blindate.

„Am pregătit nouă brigăzi motorizate și mecanizate și continuăm să executăm pregătire colectivă pentru unitățile de luptă ucrainene”, a precizat Austin pentru a evidenția că toate donațiile răspund cerințelor prioritare ale Ucrainei și reflectă hotărârea fermă a statelor care sprijină Ucraina.

Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei s-a întrunit ultima dată pe 21 aprilie, în Germania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel