În pofida crizei în relațiile cu Marocul, Algeria a desfășurat exerciții navale la frontiera comună

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Foto: Forțele Navale Algeriene
Foto: Forțele Navale Algeriene

Armata algeriană a desfășurat manevre navale în apropierea frontierei marocane, inclusiv cu participarea submarinelor militare.

Manevrele începute miercuri, 29 septembrie, au fost supervizate de generalul locotenent Al-Saeed Shangriha, șeful Statului Major al Armatei, și generalul maior Mahfouz bin Maddah, comandantul Forțelor Navale.

Activitățile au loc în mijlocul unei crize fără precedent între regimul militar și Maroc și la doar câteva zile după ce Algeria a anunțat închiderea spațiului său aerian pentru aeronavele civile și militare marocane într-un nou pas de escaladare după întreruperea relațiilor.

Muhammad Al-Tayyar, expert pe probleme de securitate, a declarat că manevrele desfășurate cu participarea submarinelor de la baza navală El Marsa situată în orașul Oran, în Districtul 2 Militar, se încadrează în demonstrațiile de forță similare celor terestre organizate de regulă în Districtul 3 Militar sau la granița cu Libia.

Al-Tayyar a subliniat într-un interviu acordat cotidianului electronic Hespress, că "s-au folosit submarine rusești vechi care necesită întreținere mai mult ca niciodată". Efectuarea acestor manevre într-o zonă maritimă aproape de granița marocană, apreciază analistul, reprezintă un mesaj către Maroc pentru a arăta capacitatea și disponibilitatea Forțelor Navale algeriene.

Expertul marocan a subliniat că "acest mesaj este departe de realitate, deoarece situația forțelor navale algeriene este deteriorată semnificativ".

Acesta a amintiti că, recent, în timpul exercițiului de cooperare operațională "Rais Hamido-21" desfășurat pe coastele franceze și algeriene în perioada 06-16.09.2021, împreună cu fregatele franceze La Fayette (F710) și Guepratte (F714), fregata algeriană MEKO A-200 AN (Ar Radaa) nu a reușit să finalizeze activitatea din cauza stării de deteriorare a rachetelor sale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel