În plină ofensivă, Bashar al-Assad organizează alegeri legislative în Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Bashar al-Assad
Bashar al-Assad

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a anunţat marţi organizarea de alegeri legislative la 13 aprilie, într-o ţară aflată în război de nouă ani.

La alegerile legislative din 2016, partidul prezidenţial Baas şi aliaţii săi au câştigat majoritatea celor 250 de locuri din Adunarea Naţională.

Opoziţia a calificat drept "farsă" respectivul scrutin, al doilea organizat de la izbucnirea războiului, informează Agerpres care citează AFP.

ONU a refuzat să recunoască alegerile, care au fost considerate "ilegitime" de către ţările occidentale.

Conform Constituţiei siriene, alegerile legislative trebuie organizate la fiecare patru ani.

La putere din 1963, partidul Baas a guvernat mult timp Siria cu o mână de fier. Pentru prima dată în 2012, Damascul a acceptat participarea la alegerile legislative a unor candidaţi care nu erau membri ai partidului Baas.

La aproape nouă ani de la izbucnirea conflictului sirian, puterea de la Damasc, susţinută de Rusia, şi-a extins controlul asupra a peste 70% din teritoriu după numeroase victorii împotriva rebelilor şi jihadiştilor.

Mai sunt însă zone care nu se află sub controlul Damascului, printre care şi regiunea Idlib, din nord-vestul Siriei, care este din decembrie scena unei ofensive sângeroase a regimului şi a aliatului său rus împotriva jihadiştilor şi a rebelilor susţinuţi de Turcia.

Ankara controlează de asemenea o largă bandă frontalieră în nord-estul Siriei, în timp ce miliţiile kurde, mult timp susţinut de către SUA, controlează în continuare estul ţării, bogat în petrol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel