În plin conflict în Gaza, au fost lansate din nou rachete din Liban spre Israel. Armata israeliană a răspuns

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata Israelului, sursă foto: Israel Defense Forces (IDF)
Armata Israelului, sursă foto: Israel Defense Forces (IDF)

Mai multe rachete au fost trase luni seară din sudul Libanului în direcţia Israelului care a răspuns cu tiruri de artilerie, anunță surse militare din cele două ţări vecine, notează Agerpres, care citează AFP.

"Au fost şase tentative de tiruri de rachete dinspre Liban şi (acestea) nu au aterizat pe teritoriul nostru", a indicat armata israeliană, adăugând că a tras "spre punctul de lansare" a proiectilelor ca represalii.

La Beirut, o sursă militară libaneză a declarat pentru AFP că "trei rachete de tip Grad au fost trase din sectorul Chebaa", o zonă disputată la frontiera dintre cele două ţări din punct de vedere aflate tehnic în război.

Potrivit aceleiaşi surse libaneze, Israelul a răspuns cu tiruri de obuze.

Este a doua oară când au fost trase rachete din Liban spre Israel de declanşarea ostilităţilor dintre armata israeliană şi mişcarea palestiniană Hamas în Fâşia Gaza.

Hezbollahul libanez nu a comentat aceste tiruri, nici cele lansate la 13 mai tot din sudul Libanului. Atunci, rachetele au căzut în mare.

Armata israeliană a mai afirmat în ultimele zile că a văzut mai multe persoane care încercau să distrugă, de partea libaneză, gardul de securitate de la frontiera sa.

"Tsahal (armata israeliană) consideră orice încercare de a ataca suveranitatea teritorială a Israelului cu cea mai mare severitate şi va continua să opereze sub acoperire sau deschis în acest sector", a ameninţat armata într-un comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel