În perioada 2019-2020, China a executat un atac cibernetic masiv asupra a zeci de companii și instituții israeliene

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Cotidianul ebraic Haaretz, citat de mass-media arabe, a dezvăluit că o serie de companii israeliene și instituții de securitate și tehnologie, atât guvernamentale, cât și private, au fost supuse unui intens atac cibernetic chinez în urmă cu doi ani.

Atacurile cibernetice chineze au vizat companiile navale și navele israeliene, companiile de înaltă tehnologie, telecomunicațiile, instituțiile de securitate și academice și companiile din domeniul tehnologiei informației.

Furnizorul global de internet "FireEye" a informat că atacurile chineze au vizat furtul de informații, obținerea secretelor comerciale, pirateria e-mailurilor și furtul de documente confidențiale.

Sanaz Yashar, care a condus investigația "FireEye" a explicat că creșterea atacurilor cibernetice chineze este strâns legată de ofertele uriașe de infrastructură la care participă chinezii în Israel, precum porturile sau trenurile.

Aceasta a menționat că interesul chinezilor pentru Israel se datorează importanței sectorului tehnologic, deoarece chinezii sunt interesați de cunoștințele din domeniul internetului și energiilor regenerabile și de tehnologia din domeniul agriculturii și comunicațiilor 5G.

"Ținta nu este neapărat o proprietate intelectuală, dar este posibil să caute informații comerciale. Pentru chinezi este legitim să atace o companie în timpul negocierilor cu aceasta, astfel încât să știe care este prețul tranzacției și cum să liciteze rentabil. Ei nu se ocupă de licitații cu ochii închiși, ci mai degrabă examinează alte propuneri, e-mailuri către consiliul de administrație, corespondența dintre oameni, care sunt schemele și conspirațiile, care sunt oamenii principali", a explicat reprezentanta "Sons Yasar".

"FireEye" a investigat timp de doi ani acest atac cibernetic chinezesc masiv împotriva Israelului, în timp ce Beijingul nu a comentat acuzațiile aduse.

China a construit cea mai mare rețea din generație a V-a din lume, iar expertiza sa este necesară pentru a construi aceste rețele în mai multe țări, inclusiv europene, dar există îngrijorări cu privire la posibilitatea ca Beijingul să o folosească pentru spionaj.

Acesta este primul caz documentat al unui atac chinezesc pe scară largă asupra Israelului, acțiune care se consideră că a făcut parte dintr-o campanie mai largă ce a vizat multe alte țări, inclusiv Iranul, Arabia Saudită, Ucraina, Uzbekistanul și Thailanda.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel