În paralel cu manevrele Vest-2021, Flota rusă de Nord a început desfășurarea unor exerciții de amploare în Arctica

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 09.09.2021, a început desfășurarea unor exerciții de amploare în Arctica, la care participă aproximativ 8.000 de militari, 50 de nave și 120 de avioane și elicoptere.

“Activitățile practice ale trupelor Flotei de Nord vor fi executate în Marea Barents, Marea Kara, Marea Chukotska, Marea Siberiei de Est, Marea Laptev și în zona Insulei Novosibirsk și arhipelagului Franz Josef”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

“La una dintre etapele exercițiului, forțele Flotei de Nord vor exersa desfășurarea de acțiuni practice pentru protejarea rutei maritime de nord, apărarea garnizoanelor flotei, identificarea posibilelor zone de ostilități și întrebuințarea diverselor componente ale flotei în zonele maritime arctice din vest și din est”, au precizat reprezentanții Flotei de Nord.

Potrivit datelor furnizate de statul major al flotei, exercițiul include formarea unei grupări arctice, care va include până la 8.000 de militari și aproximativ 800 de unități de tehnică militară și specială, între care 40 de tancuri, 460 de mașini de luptă blindate, 240 de instalații de artilerie, aruncătoare de mine și lansatoare multiple de proiectile reactive, 120 de aparate de zbor și 50 de nave de luptă și auxiliare.

Exercițiul este condus de comandantul Flotei de Nord, Aleksandr Moiseev, și se desfășoară pe fondul manevrelor strategice Vest-2021, care au început pe 09 septembrie în Federația Rusă și Republica Belarus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel