În nord-estul Federației Ruse se desfășoară exerciții de amploare. Flota rusă din Oceanul Pacific se antrenează pentru protejarea rutei maritime de nord

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 01.09.2023, că, în Peninsula Chukotka, precum și în raioane maritime din Marea Chukchi și Marea Bering, se desfășoară exercițiul tactic Finval-2023 al Flotei ruse din Oceanul Pacific, care vizează protejarea comunicațiilor de-a lungul rutei maritime de nord.

,,La exercițiul tactic Finval-2023 participă aproximativ 10.000 de militari și peste 50 de unități de tehnică și echipamente militare, inclusiv nave de suprafață, submarine, avioane și elicoptere, sisteme de rachete de coastă Bal și Bastion, precum și vehicule blindate pe roți și șenile”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

,,Toate episoadele tactice ale exercițiului sunt de natură defensivă și sunt menite să îmbunătățească pregătirea trupelor pentru desfășurarea de operațiuni militare la granițele de nord-est ale Federației Ruse”, au precizat reprezentanții ministerului.

După cum au menționat reprezentanții militari ruși, exercițiul este condus de comandantul-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolai Evmenov. La manevre participă forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Oceanul Pacific.

,,Primul episod tactic al exercițiului a constat în desfășurarea de activități de pregătire pentru luptă în scopul anihilării unei grupări navale a adversarului, în partea de nord-est a Mării Bering. Echipajele crucișătorului Varyag, submarinului nuclear Tomsk și unui sistem de rachete de coastă Bastion au executat lansări practice de rachete”, se mai arată în comunicatul de presă al ministerului.

,,Lansările de rachete de croazieră Vulkan, Granit și Onyx au fost executate asupra unor poziții-țintă complexe, care au imitat o grupare navală a adversarului aflată în Marea Bering. Potrivit datelor de control obiectiv, toate rachetele au lovit cu succes țintele destinate, aflate la distanțe de câteva sute de kilometri”, au precizat reprezentanții militari ruși.

,,În timpul manevrelor, va fi continuată seria tragerilor complexe cu sisteme de rachete și artilerie, precum și executarea de exerciții de apărare antiaeriană, apărare antisubmarin și împotriva desantului maritim. În același timp, vor fi desfășurate marșuri terestre pe tehnica de luptă, în condiții arctice”, au concluzionat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Partea rusă a informat că, pe 18 septembrie, și Flota rusă de Nord a început executarea de exerciții pentru apărarea teritoriilor insulare arctice ale Federației Ruse. La manevre participă până la 1.800 de militari, precum și peste 15 nave de luptă și submarine.

Comentariul autorului: Potrivit unor postări de pe rețelele de socializare, exercițiul tactic naval Finval-2023 al Flotei ruse din Oceanul Pacific se desfășoară în perioada 16-19.09.2023.

Unul dintre obiectivele acestuia are în vedere asigurarea sosirii în siguranță în Extremul Orient a submarinului strategic K-553 Generalissimus Suvorov, Proiect 955A, clasa Borey-A. Acesta realizează transferul interflote de la Flota de Nord la Flota din Oceanul Pacific, deplasându-se de-a lungul rutei maritime de nord. Submarinul a fost introdus în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse pe 29.12.2022 și face parte din compunerea Divizie 25 Submarine - Vilyuchinsk a Flotei ruse din Oceanul Pacific.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel