În Federația Rusă a fost executat un antrenament de conducere a Forțelor Nucleare Strategice

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul pentru informare și comunicare din cadrul Ministerului rus al Apărării a informat că, pe 09.12.2020, în Federația Rusă a fost executat un antrenament de conducere a Forțelor Nucleare Strategice, sub conducerea președintelui Vladimir Putin.

În cadrul acestuia, au fost efectuate mai multe lansări de rachete balistice intercontinentale și rachete de croazieră din dotarea Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN), a Aviației cu rază lungă de acțiune și a Flotei de Nord.

“Lansările de rachete au fost efectuate din poligonul Plesetsk, din acvatoriul Mării Barents și de la bordul unor bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, care au decolat de pe aerodromurile Engels și Ukrainka. Țintele vizate de acestea au fost amplasate în poligoanele Kura și Pemboy”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului rus al Apărării.

După cum au precizat reprezentanții ruși, toate obiectivele care au fost stabilite în cadrul exercițiului au fost atinse integral.

Comentariul autorului: Ministerul rus al Apărării a prezentat pe canalul său de YouTube un material video cu lansările practice de rachete efectuate în timpul antrenamentului (video).

Analiza acestuia, coroborată cu alte informații prezentate în mass-media, arată mai multe detalii despre lansările de rachete balistice și de croazieră. 

Astfel, submarinul K-18 Karelia aparținând Flotei ruse de Nord a efectuat lansarea unei rachete balistice de tip Sineva. Lansarea a fost efectuată din imersiune, din Marea Barents, asupra unei ținte din poligonul Kura din Peninsula Kamchatka.

Două bombardiere strategice de tip Tu-160, Vasili Seniko și Vladimir Sudets, au decolat de pe aerodromul Engels și au executat cel puțin lansarea unei rachete de croazieră (H-101) asupra unei ținte din poligonul Pemboy (Republica Komi). Un bombardier strategic Tu-95MS a decolat, pe timp de noapte, de pe aerodromul Ukrainka din Regiunea Amur. Probabil, acesta a lansat o rachetă de croazieră asupra unei ținte din poligonul Kura.

Militari din cadrul RVSN au lansat o rachetă balistică intercontinentală Yars din poligonul Plesetsk. Lansarea s-a făcut cu o instalație mobilă, asupra unei ținte din poligonul Kura.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel