În fața unui val de critici Germania a anunțat că va livra Ucrainei sisteme Ghepard și va antrena militari ucraineni pe teritoriul ei

Sistem german Ghepard. Sursă foto: KMW
Sistem german Ghepard. Sursă foto: KMW

Soldaţi ucraineni urmează să fie antrenaţi pe teritoriul german pentru a folosi sisteme de artilerie, a anunţat marţi ministrul apărării german Christine Lambrecht, transmite Agerpres, care citează DPA şi Reuters. Berlinul transmite totodată că a decis să livreze sisteme antiaereiene autoropulsate de tip Ghepard în Ucraina.

''Lucrăm împreună cu prietenii noştri americani pentru pregătirea trupelor ucrainene pe teritoriul german, în legătură cu sisteme de artilerie'', a spus Lambrecht întâlnire organizată de secretarul american al apărării Lloyd Austin la baza aeriană Ramstein din Germania.

Christine Lambrecht a evocat criticile formulate la adresa Germaniei în ultimele săptămâni referitoare la refuzul său de a livra armament greu Ucrainei, dar a precizat că decizia recentă a Berlinului de a furniza echipamente antiaeriene Kievului este un progres.

''Am decis ieri că Germania va facilita livrarea de arme antiaeriene autopropulsate Ghepard pentru Ucraina'', a afirmat ministrul german, potrivit transcriptului discursului său.

Acţiunile preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina înseamnă că Rusia ''a părăsit cercul naţiunilor civilizate'', a spus ea.

La reuniunea pe tema războiului din Ucraina organizată la baza americană Ramstein iau parte ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, miniştrii apărării din mai multe ţări, precum şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce liderul rus Vladimir Putin numeşte ''operaţiune militară specială pentru denazificarea'' ţării vecine. 

CITEȘTE ȘI: Industria germană pune presiune pe Berlin: Rheinmetall oferă Ucrainei 88 de tancuri Leopard 1A5. Mingea e la mediul politic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel