În contextul discuţiilor SUA-Rusia, Polonia speră la o consolidare a prezenţei americane în Europa Centrală și de Est

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Varșovia se va strădui să mențină și să consolideze prezența trupelor NATO și americane în Europa Centrală și de Est, a declarat ministru adjunct de externe al Poloniei, Marcin Przydacz.

În cadrul unui interviu acordat sâmbăta pentru PolskieRadio, Marcin Przydacz a spus că speră ca securitatea în regiune nu se va deteriora. „Să nu ne facem iluzii că astfel de probleme sunt decise chiar de Varșovia. Este în principal decizia Washingtonului ca Polonia să facă parte dintr-o structură mai largă”, a adăugat Przydacz.

„Sper din tot sufletul să nu existe un regres în acest sens”, a declarat Przydacz la Radio Poloneză.

Przydacz a făcut aceste declaraţii în contextul în care postul american NBC News a citat vineri mai mai multe surse, precizând că administrația americană este gata să propună, în timpul discuțiilor pe care urmează să le poarte săptămâna acesta cu Rusia, reducerea reciprocă de forţe militare din Europa Centrală și de Est, inclusiv din Polonia și Kaliningrad.

Administrația americană au respins informaţiile apărute la postul NBC, purtătorul de cuvânt al Departamentului, Ned Price, scriind sâmbătă pe Twitter: „De fapt, am fost clar cu Moscova, în mod public și privat, că, dacă Rusia ar invada în continuare Ucraina, ne-am întări partenerii NATO de pe flancul estic, față de care avem obligații că aliați.''

Cu toate acestea, un înalt oficial al administrației americane a declarat, sub protecţia anonimatului, în cadrul unei conferințe telefonice organizate de Casă Albă sâmbătă, că SUA sunt dispuse să discute anumite subiecte, inclusiv desfășurarea de rachete în Ucraina și limitarea exercițiilor militare în Europa de Est, a scris publicația de știri Deutsche Welle.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel