În conflictul cu Rusia, Ucraina nu va accepta concesii din partea niciunei puteri. Kuleba: Nu răspundem la telefon și primim indicații

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Ucraina "nu va permite nimănui să ne impună vreo concesie" în detensionarea conflictului cu Rusia, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, citat Agerpres, care citează DPA.

"Noi nu vom fi în poziţia unei ţări care răspunde la telefon, ascultă instrucţiunile marii puteri şi le urmează", a afirmat el marţi la canalul american CNN.

Kuleba crede că preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o greşeală prin comasarea trupelor şi a spus că Moscova ar avea foarte puţin de câştigat din situaţia actuală.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali afirmă că Rusia a masat 100.000 de militari plus echipament greu de-a lungul graniţei de est a Ucrainei şi că acesta ar putea fi preambulul unei invazii, şi cer Moscovei să se retragă.

"El s-a pus singur în această situaţie, nimeni altcineva nu l-a împins în acest impas", a estimat Kuleba.

"Setul de cereri prezentate de Rusia este conceput astfel că dacă Rusia este dispusă să acţioneze cu bună-credinţă, există posibilitatea să iasă din sala de negocieri şi să spună că am ajuns la o înţelegere", a mai afirmat Kuleba.

Ministrul a subliniat în interviu că există loc pentru diplomaţie.

Moscova cere anumite garanţii de securitate de la NATO şi SUA, şi de asemenea încetarea expansiunii către Est a alianţei militare NATO. Ţările occidentale, la rândul lor, cer Rusiei să retragă trupele pe care le-a masat la graniţa cu Ucraina, aminteşte DPA. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel