În anul 2021, Forțele Aerocosmice ruse vor primi în dotare peste 60 de avioane și elicoptere noi și alte 200 modernizate

Ionel Copcea |
Data publicării:
Avioane de luptă de generația 4 ++, Su-35 – pe linia de asamblare a companiei JSC Sukhoi. Sursa Foto: JSC Sukhoi
Avioane de luptă de generația 4 ++, Su-35 – pe linia de asamblare a companiei JSC Sukhoi. Sursa Foto: JSC Sukhoi

În cadrul unui interviu acordat gazetei Kranaya Zvezda, comandantul Forțelor Aeriene și locțiitor al comandantului Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Serghei Dronov, a declarat, pe 11.08.2021, că, în cursul anului 2021, vor fi introduse în înzestrare peste 60 de avioane și elicoptere noi, precum și alte 200 modernizate.

“Până la sfârșitul anului, este planificată livrarea a peste 60 de unități noi de tehnică de aviație, între care avioane multirol moderne Su-30SM, Su-35S și Su-57, bombardiere de front Su-34, avioane grele de transport Il-76MD-90A, elicoptere Mi-28NM, Ka-52 și Mi-8AMTȘ-VN”, a menționat Dronov.

Potrivit precizărilor sale, pe lângă acestea, Forțele Aerocosmice vor primi și 200 de avioane și elicoptere modernizate.

“Toate mijloacele aeriene sunt echipate cu cele mai noi sisteme de protecție individuală. Se acordă o atenție deosebită creșterii nivelului de supraviețuire în aer, reducerii amprentei radar, automatizării proceselor de conducere a aeronavelor și de întrebuințare a armamentelor”, a spus Dronov.

Acesta a adăugat faptul că toate aeronavele au fost testate în Siria și modificate pe baza rezultatelor întrebuințării în luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel