Importanța securității cibernetice în afaceri

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Securitatea cibernetică reprezintă un set de măsuri și programe de protecție pentru toate datele cu caracter personal legate de o companie și clienții săi. Aceste date pot fi: conturi bancare, e-mail-uri, documente confidențiale, conturi online sau parole. Necesitatea unei astfel de securități a apărut odată cu creșterea din ultimii ani a atacurilor cibernetice, accesului neautorizat sau criptarea datelor din cadrul firmei în favoarea atacatorului.

Companiile și afacerile din orice domeniu depind tot mai mult de digitalizare pentru a-și desfășura activitatea deoarece și-au îmbunătățit calitatea serviciilor oferite și au câștigat încrederea clienților. Prin tehnologie se întocmesc întreprinderi noi, se consolidează metode și strategii de funcționare eficiente și se rezolvă într-un timp record diferite probleme.

 

1. -imagine fara descriere- (cyber_74647800.jpg)

Pexels foto 

 

Crescând importanța și reputația întreprinderilor, cresc și riscurile unui acces neautorizat în datele companiilor. Pentru a preveni și a micșora semnificativ astfel de evenimente, este nevoie de diferite programe de software și implicare din partea antreprenorilor și personalului afacerilor. Software-urile și firewall-urile concepute pentru așa ceva sunt de ultimă generație, fiind de o performanță inovativă. Cele mai importante metode pentru o securitate deplină a afacerii sunt:

 

Introducerea unui certificat SSL

 

Alegerea unui certificat SSL este necesară fiindcă criptează interacțiunile private ale utilizatorilor site-ului, previne falsificarea acestuia și stochează datele în siguranță. Companiile renumite care au tranzacții zilnice cu sume mari precum cazino NetBet folosesc sisteme SSL de codificare de ultimă generație cu certificare Equifax Secure Global eBusiness CA-1. Astfel schimbul de date este sigur oferind clienților încredere și servicii asumate.

 

Servicii de găzduire web

 

Aceste tipuri de aplicații sunt eficiente pentru a preveni atacurile tip phishing prin filtrarea mesajelor și a site-urilor. Metoda phishing este greu de observat, mesajele putând fi de orice natură pentru a face rost de date valoroase. De asemenea, și angajații unei companii trebuie să fie bine instruiți pentru a conștientiza, preveni, recunoaște și cerceta astfel de amenințări.

 

Autentificarea în doi pași

 

Consolidează securitatea conturilor prin recunoaștere facială sau amprentă. Parolele de asemenea ar trebui să fie puternice (cel puțin 14 caractere, numere și caractere speciale) și schimbate regulat deoarece e mult mai greu de invadat un cont actualizat periodic.

 

Efectuarea copiilor de rezervă

 

Copiile de rezervă ale companiilor sunt salvatoare în multe cazuri și reprezintă o metodă importantă și imperios necesară de securizare înaltă a tuturor informațiilor confidențiale legate de întreprinderi, precum și de angajații și clienții acestora. Aceste copii trebuie făcute regulat pentru a se păstra toate actualizările aduse bazei de date. 

Un alt aspect important este păstrarea acestora în alt loc decât zona de activitate a firmei, pe un hard extern. Astfel, în caz de o amenințare tip ransomware datele se pot recupera și restaura pe site.

Există și software-uri care fac acest back-up automat însă este mai avantajos să fie verificate. Criptarea acestor copii este iarăși esențială în cazul schimbării dese a locației.

 

Securizarea site-urilor și dispozitivelor

 

Actualizarea de câte ori este necesară a programelor de software, atât a website-urilor cât și a dispozitivelor folosite în cadrul companiilor este cel mai bun mod de securizare. Versiunile învechite ale programelor și sistemelor de operare nu înseamnă decât vulnerabilitate și șanse mai mari de amenințări cibernetice. 

2. -imagine fara descriere- (cibery-2_46688000.jpg)

Pexels foto

Acest proces de securitate a întreprinderilor este recomandat și atent evaluat de agenția de securitate cibernetică ENISA. Prin urmare, doar făcând un exercițiu de imaginație poți conștientiza cum s-ar evapora în aer toată investiția ta în compania pe care o deții și datele tale și ale oamenilor cu care colaborezi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel