Impeachment Trump. Democrații au anunțat acuzațiile oficiale

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a prezentat, marţi, două acuzaţii în procedura care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump, suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.

Democratul Jerry Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor, a anunţat cele două acuzaţii, informează agenţia Associated Press şi postul CNN.

"Este un delict pasibil de procedura demiterii ca un preşedinte să se folosească de atribuţiile publice pentru a obţine beneficii personale inadecvate, prin ignorarea sau afectarea interesului naţional. Este exact ce a făcut preşedintele Trump prin solicitările şi presiunile asupra Ucrainei în sensul interferării în scrutinul prezidenţial din 2020", a declarat Jerry Nadler.

"Un preşedinte care se declară deasupra sistemului de tragere la răspundere, deasupra poporului american şi deasupra puterii de inculpare de către Congres - cu rolul de protejare faţă de riscurile la adresa instituţiilor noastre - este un preşedinte care se consideră deasupra legii. Periclitează democraţia şi securitatea naţională. Următoarele alegeri sunt expuse riscurilor, de aceea trebuie să acţionăm acum", a acuzat Nadler, potrivit Mediafax.

Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de Comisia pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor şi de către plen.

Donald Trump este al patrulea preşedinte al SUA vizat de procedura demiterii. Ceilalţi preşedinţi vizaţi de procedură au fost Andrew Johnson, în 1869, Bill Clinton, în 1998, şi Richard Nixon, în 1974. Richard Nixon a demisionat.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

 
 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel