Impeachment: Donald Trump condamnă ”ura stângii radicale” după inculpare

Tudor Curtifan / 19 dec 2019 / 08:45

Donald Trump a fost trimis miercuri în judecată în cadrul unei proceduri de destituire, devenind astfel al treilea preşedinte din istoria Statelor Unite ajuns în această situaţie.

Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a adoptat, cu 230 de voturi pentru, 197 contra şi o abţinere, potrivit unor linii strict partizane, capătul de acuzare "abuz de putere" împotriva miliardarul republican.

Aceasta urmează să se pronunţe şi asupra celui de-al doilea capăt de acuzare reţinut împotriva lui: "Obstrucţionarea activităţii Congresului".

Senatul va trebui să organizeze procesul, probabil în ianuarie. Republicanii, majoritari în Camera superioară, nu şi-au ascuns intenţia de a-l achita.

Trump a denunţat "ura" democraţilor din Congres, la scurt timp după punerea sa sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor, informează Agerpres.

"În timp ce creăm locuri de muncă şi ne batem pentru Michigan, stânga radicală din Congres este roasă de invidie, ură şi furie, şi vedeţi ce se întâmplă", a declarat el în cursul unui miting de campanie în oraşul Battle Creek, Michigan.

"Democraţii încearcă să anuleze votul a zeci de milioane de americani", a adăugat el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy